Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kvinnan som alla män svek

Innan han skulle åka iväg på en lång handelsresa bad han sin bror om att ta hand om sin fru som inte hade någon annan än honom i denna värld. Han reste och trodde att hans fru var i säkra händer, men så var inte fallet. Brodern började förföra frun för att få henne att ha ett förhållande med honom. Trots hans många försök, lyckades han inte övertala henne. Han hotade henne med all medel, men det enda hon sa ”Gör vad du vill, Gud är med mig”.

När mannen var tillbaka från sin resa möttes han av sin broder som påstod att hans fru hade försökt förföra honom. Trots hennes tårar och försök till att berätta sanningen, lyckades hon inte besegra broderns onda plan.

Samma natt fann hon sig själv vandrande i storstaden, hemlös och utan en enda familjemedlem. Hon gick i många timmar, tills en religiös man med ett ansikte som fick henne att känna inre ro såg henne. Hon berättade för honom allt som hade hänt henne. Han föreslog att hon skulle jobba hos honom för att kunna leva i säkerhet och försörja sig själv.

Dagarna gick och kvinnan jobbade hårt för att försörja sig själv. I huset fanns även en manlig tjänare som försökte förföra henne med på olika sätt. Han gav aldrig upp..
När den religiösa mannen var utanför huset försökte tjänaren närma sig, men hon gav inte upp. Hon kom ihåg Profetens s.a.w ord om att när en främmande man och kvinna möts så är djävulen den tredje. Tjänaren skrek av vrede och hotade henne med döden. Men när den religiösa mannens son dök upp fick han en ond idé. Han dödade sonen och anklagade kvinnan för det.

Ännu en gång befann hon sig helt hjälplös i en svår situation. Hon berättade allt för den reliösa mannen. Han var mycket arg och ledsen för att ha förlorat sin enda son som inte hade levt mer än 5 år. Men han kom ihåg Guds heliga ord ([3:134] de som ger åt andra såväl i välfärdens dagar som i tider av brist och som lägger band på sin vrede och förlåter sina medmänniskor – Gud älskar dem som gör det goda och det rätta). Han gav henne hennes lön för de arbetade timmarna och bad Gud att förlåta henne och placera hans son i paradisets högsta rank.

Ännu en gång befann hon sig mållös vandrande i staden mitt i natten. Plötsligt hörde hon någon skrika av smärta och mumla med oklara ord. Hon började närma sig mot röstens källa tills hon såg några män slå ihjäl en man som låg på marken med blod över hela kroppen. Hon gick fram och frågade varför de gjorde så. En av männen berättade att denna man var skyldig dem pengar och om han inte betalade tillbaka skulle de sälja honom som slav. Utan att tveka gav hon dem allt hon ägde för att rädda denna man.

Hon hjälpte honom att gå upp och började vandra med honom. Han berättade för henne att han kommer att lämna denna stad för gott och erbjöd henne att följa med om hon så ville. Efter flera försök lyckades han övertyga henne om att livet är mycket bättre och rättvisare utanför denna stad. Vid gryningen gick de mot hamnen för att segla med första båten långt bort från staden. När de var framme bad han henne att gå och sätta sig i båten medan han gick till kaptenen och berättade för honom att hon var en slav hos honom som han ville sälja. Han sålde henne billigt och försvann utan att hon märkte.

När båten var mitt i havet började männen i båten närma sig mot kvinnan och ta på henne. Hon skrek högt och frågade varför de gjorde så. Då berättade kaptenen att hon är hans slav och de kunde göra med henne vad de ville. Allt svartnade i hennes ögon och hon skrek från hela hjärtat om hjälp. Hon visste att ingen i båten skulle hjälpa henne, men hon visste att hon hade en beskyddare som är starkare än dem alla och som vakade över henne.

Plötsligt började vågorna bli högre och kraftigare. På bara några sekunder omvandlades båten till flytande träbrädor på havets yta och ingen annan än henne var vid liv. Efter en kort stund närmade sig en lyxig båt vars utseende avslöjade ägarens höga status i landet, det var kungen.

Han befall sina tjänare att rädda henne och ta hand om henne. När hon återhämtade sig berättade hon allt som hände henne för honom. Han blev förälskad i henne, inte bara för hennes vackra utseende men också för hennes renhet och envishet mot orättvisa.

Hon gifte sig och levde ett mycket gott liv med honom. Hennes goda rykte spreds över hela landet och hennes status blev hög. Kungen rådfrågade henne vid svåra frågor och hade tillit för hennes vishet. Efter ett par år lämnade kungen livet. Alla rådgivare var enade om att hon skulle få makten och styra landet.

Hon beordrade hennes tjänare att placera en stol i torget och samla stadens män där. Hon satte sig på stolen och beordrade männen att stå i kö och gå förbi henne en och en. När hon såg hennes första man beordrade hon honom att stå åt sidan. Sedan såg hon hans bror och beordrade honom att stå vid sidan om sin bror. Det samma gjorde hon med den religiösa mannen och tjänaren som dödade hans son. Till sist såg hon mannen som sålde henne som slav och beordrade honom att stå vid sidan om de andra männen.

Hon pekade på hennes första man och sa ”du blev lurad av din bror, därför är du fri men din bror är en brottsling som måste få sitt straff. Han får 100 piskrapp”.
Sedan pekade hon på den religiösa mannen och sa ”du blev lurad av din tjänare därför är du fri men din tjänare ska dödas för att han dödade ett oskyldigt barn”.
Sedan pekade hon på mannen som sålde henne och sa att han kommer att fängslas för att han sålde henne som slav trots att hon hjälpte honom.

Sensmoral:
Gud lämnar aldrig dig så länge du håller fast vid Honom s.w.t.

[65:2] Gud visar var och en som fruktar Honom en utväg ur [alla svårigheter],
[65:3] och sörjer för honom på ett sätt som han inte kan förutse.

//Sara Razzaq Tchekhim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *