Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Alis (a.s) död

Kort tid efter att Imam Alis (a.s) död blev bekräftat, så steg Imam al Hassan (a.s) upp på talarstolen i Kufamoskén. Han började sin predikan med att prisa Allah (swt) för Hans storslagenhet och barmhärtighet och åkallade Allahs (swt) välsignelser på Profeten (saw) och Ahlul Bayt (a.s) och sedan fortsatte han säga:

”Denna natt har gått över denna övergångna värld, en person som ingen överträffade (i historien) och som ingen kommer vara lik i framtiden. Det finns ingen tvekan om att han var med den heliga Profeten (saw) under de religiösa krigen och brukade försvara honom, även till den graden att han riskerade sitt eget liv.

På alla uppdrag som Profeten (saw) gav honom befäl över; brukade Gabriel (a.s) stå på hans högra sida och Mikael (a.s) på hans vänstra och han skulle inte återvända förrän den Allsmäktige Allah (swt) gav honom segern.

Han dog martyrdöden samma natt som Profeten Moses, son till Imran (a.s) dog i; Profeten Jesus (a.s) upphöjdes till himlen under och den heliga Koranen uppenbarades i.

Han har inte lämnat efter sig några världsliga egendomar förutom sju hundra Dirham, som lämnades kvar från hans utdelning, då han ville arrangera för att anställa en betjänt till hans hushåll, och även dessa (pengar) uppmanade han mig att återlämna till Bait ul Maal.”https://www.al-islam.org/imam-hasan-and-caliphate-qurrat-ul-ain-abidiy/imam-hasan-and-allegiance?fbclid=IwAR10yeN4xXKHxh4VNtfWhenI-DESluziaVwgq-g5gNeWq7kFetxIPhYYvrA

2 kommentarer

  1. Fatima 02 juni 2020

    Salam alikum e det riktigt hadith . Om imam Ali dödad amro ibno och om du kan den hadith

  2. Bahlool 21 juni 2020

    wsalam, förstår inte vad du menar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *