Press "Enter" to skip to content

Krav, löfte och belöning

En gång gick en kvinna till en fin butik för att köpa kläder. Under tiden som hon tittade runt i butiken la hon märke till en fattig man, med slitna kläder, stå utanför butiken med ögonen riktade på de fina barnkläderna. Kvinnan kunde inte bortse från mannens ledsna blick och förstod vad hans önskan var. Hon bad honom att komma in och välja alla kläder som han önskar sig ha utan att tänka på priset. Han vände blicken blygt mot barnkläderna, utan att röra på sig. Då bad hon butikspersonalen att hjälpa honom. När mannen hade valt klart fina kläder åt hans barn, gick han ut ur butiken med ett stort leende på läpparna. Då gick kvinnan till kassan för att betala, men överraskades av ett tomt kvitto. På kvittot hade butiksägaren skrivit: “Vi har ingen kassaapparat som kan beräkna mänskligheten”

Välgörenhet kan speglas på alla dina goda handlingar så länge du gör dem med ett gott hjärta och allt för Guds skull.

▪Gud visar var och en som fruktar Honom ->[detta är ett krav]

▪En utväg ur alla svårigheter -> [detta är ett löfte]

▪Och sörjer för honom på ett sätt som han inte kan förutse ->[detta är en belöning]

[Koran 65:2-3]

Uppnå Kravet för att förtjäna Löftet och få Belöningen..

/Sara Razzaq Tchekhim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *