Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En gåva från Imam Hussain (as)

Den 10:e Muharram år 61 A.H (10:e oktober år 680), även känt som Ashura är dagen då Slaget vid Karbala tog plats. Imam Hussain (as) hade tagit sig till sitt tält för att en sista gång säga farväl till sina familjemedlemmar. Han höll sin sjuka sons hand, Imam Sajjad (as), och tryckte det mot sitt bröst. Han sa sedan:
“Åh son! Jag ska lära dig en åkalla, som du bör minnas. Ängeln Gabriel lärde den till min morfar, Guds sändebud, som förmedla den till min mor Fatima. När du än har ett speciellt behov, eller står inför någon typ av olycka eller kris, eller får någon typ av sorg eller svårighet. Recitera då följande åkalla”: 

Arabiska med latinska bokstäver:
BIHAQQI YASEEN WAL QUR-AANIL ‘HAKEEM WA BIHAQQI TAA-HAA WAL QUR-AANIL ‘ADHEEM YAA MAN YAQDIRU ‘ALAA ‘HAWAA-IJIS-SAA-ILEEN YAA MAN YA’LAMU MAA FID-DHAMEER YAA MUNAFFISAN ‘ANIL MAKROOBEEN YAA MUFARRIJAN ‘ANIL MAGHMOOMEEN YAA RAA-‘HIMA SHAYKHIL KABEER YAA RAAZIQAT TIFLIS-SAGHEER YAA MAN LAA YAHTAAJU ILAT-TAFSEER SALLI ‘ALAA MUHAMMADIN WA AALI MUHAMMADIN WAF-‘AL BEE …….(mention your wishes)

Arabiska:


اللهُمَّ بِحَقِّ يس وَ الْقُرْآنِ الْحَكِيمِ

وَ بِحَقِّ طه وَ الْقُرْآنِ الْعَظِيمِ
يا مَنْ يَقْدِرُ عَلى حَوائِجِ السّائِلينَ
يا مَنْ يَعْلَمُ مافي الضَّميرِ
يا مُنَفِّسا عَنْ المَكْروبينَ
يا مُفَرَجاً عَنْ المَغْمومينَ
يا راحِمَ الشَيْخِ الكَبيرِ
يا رازِقَ الطِفْلِ الصَغيرِ
يا مَنْ لايَحْتاجُ إِلى التَّفْسيرِ وَالتَأْوِيل
صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ

Svenska:


Åh Allah, jag ber Dig vid Yaseen och den visa Koranen,

och vid Ta-haa och den storslagna Koranen.

Åh Du som kan uppfylla de begärandens begär,

Åh Du som vet vad som försiggår i våra hjärtan,

Åh Du som tar bort sorgen från de som sörjer,

Åh Du som tar bort bedrövelse från de bedrövade,

Åh Du som visar nåd till gamla,

Åh Du som ger föda till spädbarn,

Åh Du som inte har något behov av att kommenteras och tolkas,

skicka dina välsignelser över Profeten Mohammad och hans hushåll, och uppfyll för mig (uppge din önskan)

2 kommentarer

  1. Aisha Omar 13 december 2019

    Minns ni shia då dagen ni dödade Ali (as)? För att ni borde göra det eller hur? Man kan inte bara sudda bort eller glömma det förflutna och påstå saker som är osanna osv. Radiya Allah 3ala Hussain (as), för hans tålamod på er shia för den tiden han och hans familj var tvungna att tillbringa med Iraks shia, då han senare blev dödad av dem

  2. Bahlool 18 december 2019

    Jag vet inte ens vart jag ska börja och vart jag ska sluta. Du hyllar Abu sufiyan och menar han är högre än mig och andra, jag önskar av hela mitt hjärta att du kommer vara vid hans sida i nästa liv, du bakom dina imamer och vi bakom våra egna. Hade du läst mera än bara böcker om hur du ska göra självmordsattacker och hur du ska slakta shias och hur du ska göra jihad al nikkah, så hade du vetat vem som mördade al Hussein och vem som inte mördade honom. Det är i dina egna böcker det står att hans huvud fördes till Sham, till din ledare Yazid…det är i dina böcker det står att hans kvinnor och barn fördes dit som slavar…logik funkar inte på er självmordsbombare, utan ni brinner av ett hat och det hat har ni i ert blod sedan 1400 år. Beklagar verkligen att du intalar dig att du är kunnig eller att du vet bak och fram, men så är inte fallet mitt barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *