Press "Enter" to skip to content

Citat – Fastan i månaden Shabaan

Holy Prophet Muhammad al Mustafā (salla llāhu ʿalayhi wa-alehe wa-sallam) said:
” One who fasts for five days would be loved by the people. One who fasts for six days, Allah would keep away seventy types of calamities from him. One who fasts for seven days he would remain safe from the mischief and evil thoughts of Satan and his gangs. One who fasts for eight days won’t go thirsty from this world and would be satisfied by a pure cistern. One who fasts for nine days, Munkir and Nakir would be lenient with him while questioning in the grave. One who fasts for ten days his grave would expand by seventy spans.”

[

Den Heliga Profeten (saw) sade om fastan i månaden Shaaban:

“Den som fastar i fem dagar, kommer bli älskad av folket. Den som fastar i sex dagar,kommer Allah skydda undan 70 katastrofer. Den som fastar i sju dagar kommer vara skyddad och slippa det onda som Satan och hans anhängare planerat. Den som fastar i 8 dagar kommer inte törsta efter denna värld och kommer få sin törst släckt av en ren cistern. Den som fastar i 9 dagar kommer få en lugn utfrågning i graven av Munkir och Nakir. Den som fastar för 10 dagar, kommer få se sin grav utvidgad till 70 spann.

Källa Sawaabul A’amaal, s.95

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *