Press "Enter" to skip to content

Hugg aldrig av ditt öra..

Hugg aldrig av ditt öra..

Det berättas om en kung vars makt var oändlig. Kungen var bekymrad över att han efter många års äktenskap inte hade välsignats med ett barn. Rikets bästa läkare jobbade hårt för att förverkliga kungens dröm. Tills den vackra dagen kom då kungen välsignades med en liten pojke.. Kungen var glad, mycket glad. Men glädjen varade inte länge förrän han upptäckte att pojken föddes med ett enda öra. 

Han var mycket bekymrad över att denna missbildning skulle få den lille prinsen att må dåligt och att det skulle bli ett hinder mellan prinsen och makten. Han beordrade alla hans rådgivare för ett akut möte. Där ställde han problemet och bad om en bra och långsiktig lösning. En av hans rådgivare sa att det bästa sättet är att hugga av ena örat av alla nyfödda barn och på så sätt skulle den lille prinsen inte känna sig annorlunda.

Kungen beordrade att alla rikets invånare från och med nu ska leva med endast ett öra. Dagarna gick och rikets invånare levde med endast ett öra var. De blev till och med övertygade om att det är människans riktiga natur, att leva med ett öra. En dag kom en främling, från en annan del av världen, in genom rikets portar. Han hade TVÅ öron. Alla gjorde narr av honom vart än han gick ..tills han fick nog och bestämde sig för att hugga av sitt ena öra.

>>>>>>
Detta är en sorts psykisk missbildning som många samhällen helt omedvetet lider av.
Allah s.w.t sände Profeterna s.a.w och Imamerna a.s efter dem för att rätta till denna missbildning i tänkandet, religionen och i moralen.

Ibrahims a.s samhälle var drabbat av shirk och Ibrahim a.s kände sig ensam för att han vägrade ta del av deras felaktiga handlingar. Luts a.s samhälle var drabbat av det så kallade homosexualitet (shuthuth) och Lut a.s kände sig ensam för att han vägrade ta del av deras felaktiga handlingar.

Shuaybs a.s samhälle var drabbat av ocker och Shuayb a.s kände sig ensam för att han vägrade ta del av deras felaktiga handlingar. Vår religion och moral talar för oss att förekomsten av många personer som utför en handling rättfärdigar inte handlingen.

Fel är fel även om ALLA genomför det och rätt är rätt även om INGEN genomför det. Hugg ALDRIG av ditt öra. Ifall du är säker på att du går på rätt spår som Allah s.w.t har gett dig, lyssna då inte på de som försöker vilseleda dig.

Ifall de inte skäms för deras synder, varför ska du då skämmas för din goda handling?

//Sara Razzaq Tchekhim

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *