Press "Enter" to skip to content

Jag vill träffa Imam Mahdi (a.s)

Jag vill träffa Imam Mahdi AJ, jag vill få äran att få se hans vackra ansikte, visa mig vägen till Imam Mahdi AJ..!!

Det fanns en mycket lärd person som tillbringade sina dagar med att läsa och fördjupa sig inom allt som berör Imam Mahdi AJ.. Han läste i historieböcker, religionsböcker, olika duaaböcker och gjorde många rekommenderade handlingar.. Varje dag utförde han många rekommenderade handlingar för just denna dag.. Tillbringade nätterna med att tillbe Gud (Allah) för att få en skymt av Imam Mahdi AJ.. Tills han försäkrade sig om att alla de handlingar som han genomförde inte var tillräckliga för att uppfylla hans dröm.. Mellan en verklighet och en dröm såg han en man som bar med sig ett meddelande till honom.. Mannen berättade för den lärda personen att han skulle gå till en viss marknad i stan och beskrev till honom utseendet på den affär som han troligen skulle få se Imam Mahdi AJ i..

Den här, mycket lärda personen som tillbringade sitt liv med att tillbe Gud, utföra alla religiösa handlingar, både de obligatoriska och de rekommenderade, den person som undvek livets luster och vaknade sin natt med att dyrka Gud, gick nästa dag till den plats som mannen i drömmen beskrev för honom.. Han ställde sig och började iaktta mannen som jobbade i denna affär.. Han var en ganska vanlig person, liksom alla andra runtomkring sig.. Efter en stund kom en ung man och satte sig bredvid affärsmannen och börjar småprata, skämta, le och skratta med honom.. Den lärda personen, som fortfarande iakttog de två männen från sitt håll, blev lite nyfiken.. Hur kan vår Imam AJ, med all sin ära vara denna unga man som jag ser framför mig..??
Den som har nu i en lång tid suttit och småpratar och skämtat med den här enkla affärsmannen? Vad är gåtan bakom detta som jag ser?

Han bestämde sig för att fortsätta iaktta dem där han satt, i hopp om att få träffa Imam Mahdi AJ..

Efter en liten stund kom en gammal kvinna förbi de två sittande männen, med några gamla föremål i händerna.. Hon berättade för affärsmannen att hon är mycket fattig och är i behov av pengar för att kunna försörja hennes föräldralösa barn.. Hon sträckte fram de små föremålen som hon hade med sig i hopp om att affärsmannen skulle köpa dem ifrån henne.. Hon berättade att hon ville sälja alla dessa föremål för 3 Dinarer (valuta)..
Affärsmannen hade stora chanser om att pressa henne för att gå ner i priset, då hon var i nöd och hennes barn var mycket hungriga.. Vem som helst hade kunnat utnyttja hennes situation för att tjäna lite pengar.. Han hade exempelvis kunnat få ner priset ända till 2 eller till och med 1 dinar.. Affärsmannens oförväntade svar chockade kvinnan, då han sa “Nej min dam, dessa föremål förtjänar 5 dinar”.. Inom sig själv visste affärsmannen att de inte kunde kosta mer än 3 dinar, men visade sig ändå vara fast besluten om att deras värde låg vid 5 dinar.. Han kunde även ha godkänt beloppet som kvinnan föreslog (3 dinar) och sedan ge henne ytterligare 2 dinar i form av en välgörenhet (sadaqa), men affärsmannen var mycket försiktig med att inte förödmjuka kvinnan för sitt behov.. Kvinnan försökte att invända med att varornas maximala pris är 3 dinar och att affärsmannen inte behövde betala mer än det, men mannen envisades med att 5 dinar var det rätta värdet på dem.. Kvinnan tog emot de 5 dinaren, tackade mannen och gick sin väg..

Under denna tid hade den unga vackra mannen suttit och iakttagit dialogen mellan kvinnan och affärsmannen.. Då vände han sig plötsligt mot den lärda personen, som också satt och iakttog dem från sin plats längre bort från affären, och vinkade åt honom att komma.. Den lärda mannen gjorde som han blev tillsagd och närmade sig de två sittande männen.. Då hörde han den unga vackra mannen säga “Följ Guds ord utan att synda, då kommer JAG till ER”..!!

Vi kan lätt säga, JA det är lätt att avstå från alla synder, men det är inte så lätt som vi tror.. Vi måste vara försiktiga med våra handlingar, våra ord och allt runtomkring oss, så som denna godhjärtade affärsmannen som var noga med att ge sin välgörenhet utan att låta mottagaren känna det..

Det är då vi ser Imam Mahdi AJ..

En gemensam Salawat för att påskynda Imamens återkomst..

Allahumma salle ala Muhammad wa ale Muhammad..

//Sara Razzaq Tchekhim

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *