Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mitt huvud under Shaytans fot

Mitt huvud under Shaytans fot

Det var en gång en vacker by vars invånare levde i fred med varandra och tillbringade dagarna med att jobba hårt och dyrka Allah s.w.t. En dag, medan alla var upptagna med sina sysslor, kom Shaytan till byn förklädd till en man. Han planterade ett träd och började välkomna byns invånare till att dyrka träder i utbyte mot vackra gåvor. Alla blev upptagna med att dyrka trädet och glömde bort deras jobb och dyrkan till Allah s.w.t. Människornas beteende förändrades och problemen växte i byn.

Samir, som är en stark troende person, fick nog av det han såg och bestämde sig för att fälla det förbannade trädet och få alla att återvända till deras riktiga tro. På väg dit stoppades Samir av Shaytan och en strid påbörjades mellan dessa två. Efter en kort stund segrade Samir och hade Shaytans huvud under foten. Han lyfte sin yxa för att döda honom men just då hörde Samir Shaytan säga: ”Döda inte mig och då kommer du varje morgon att få ett guldmynt av mig”..

Samir tänkte på hans ekonomiska situation och alla skulder han hade. Då bestämde han sig för att låta Shaytan leva några dagar tills han får tillräckligt med pengar och senare återvända för att fälla trädet och döda honom. Varje morgon vaknade Samir med ett stort leende och ett guldmynt vid sidan om honom. Dagarna gick och mynten blev många.. Så pass många att han glömde trädet och Shaytanen.

En dag vaknade Samir utan att hitta något. Han bestämde sig för att vara förståelig och påstod att Shaytan hade säkerligen glömt att lägga myntet. Samma sak nästa morgon.. inget mynt. Samma sak i två veckor.. ingenting.

Med bestämda steg och växande ilska tog Samir sin yxa i handen och började gå mot trädet. ”Idag fäller jag det…” sa han inom sig. Han hann inte närma sig förrän Shaytan dök upp. Ännu en strid startade.. Det varade inte länge förrän en segrare stod stolt med huvudet av den besegrade under foten.. Samirs huvud under Shaytans fot.

Samir kunde inte tro det.. Hur kunde han förlora.. Han som bara för några dagar sedan var mycket starkare. Han vände blicken mot Shaytan och frågade hur han, på så kort tid, lyckades bli starka än honom? Shaytan svarade: ”Förr var du stark för att du kämpade för dina principer, men idag är du svag för att du bara kämpar för dina pengar”.

>>>>>>>>>>
Må Allah s.w.t ge oss styrkan att sträva och kämpa för Guds sak.

Allah s.w.t säger i sin heliga bok, Koranen:

[63:9] يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُلْهِكُمْ أَمْوَالُكُمْ وَلَا أَوْلَادُكُمْ عَن ذِكْرِ اللَّهِ وَمَن يَفْعَلْ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ

[63:9] TROENDE! Låt inte [omsorgen om] era ägodelar och [bekymren för] era barn få er att glömma att åkalla Guds namn; de som gör detta är förlorarna.

[64:15] إِنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلَادُكُمْ فِتْنَةٌ وَاللَّهُ عِندَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ

[64:15] Era ägodelar och era barn är inte annat än [medel med vilka] Han prövar er; hos Gud väntar en rik belöning.

//Sara Razzaq Tchekhim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *