Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Döda Yahya så får du mig… Sa hon

Döda Yahya så får du mig… Sa hon

En kort berättelse om Profeten Yahya a.s..

Han är son till Profeten Zakaria a.s som bad länge om att få en son. I en sen older fick Zakariya a.s en son efter alla hans böner. Vid födelsen fastade Zakariya a.s från att tala i tre kvällar. Barnet fick ett namn som ingen före honom hade haft, Yahya.. Sedan en tidig older var Yahya a.s en mogen och lärd person som många följde..

Under Yahyas a.s tid styrdes området av en mäktig och hjärtlös kung som endast följde hans drifter.. Okunnigheten och korruptionen var i en enorm utvidgning.. Kungen fick oftast höra talas om Yahya a.s från alla runtomkring sig. Nyfikenheten växte inom kungen som ville veta vem denna person var, som alla älskade, medan han var en kung och aldrig blev bemött av en sådan kärlek.

Under denna period var kungen mycket förtjust i sin brors dotter, samtidigt som hon delade honom samma känslor. Han hade en hög status som hennes girighet inte kunde motstå. Tillsammans med sin mor planerade dem att få kungen att falla för henne mer för varje dag. Kvinnan var envis om att inte ha ett förhållande utanför ett äktenskap, men både hon och hennes farbror visste att ett äktenskap mellan dem inte kunde hållas. Liksom idag, var det förbjudet att gifta sig med nära släkt..

Kungen och sin brors dotter kom överens om att gå och tala till Yahya a.s i hopp om att han skulle göra ett undantag och välsigna deras äktenskap.. Så var fallet, när de väl talade till Yahya a.s försökte de fresta honom med dyrbara ägodelar. Kvinnan hade inget emot att bryta mot religionens regler, så länge hon blev en fru till kungen och inte en älskarinna likt alla andra..

Yahya a.s var strikt emot denna handling och talade tydligt framför folkmassan att denna handling är en stor synd, då äktenskap med nära släkt är förbjudet. Han påpekade även till att kungens handling kan komma att vändas emot riket, att en kung som bryter mot Guds regler inte är värd för att styra ett rike.. Kungen blev ganska arg, men kunde inte göra annat än att hejda sig från detta äktenskap som skulle äventyra hans status..

Kvinnan fortsatte med hennes planer för att få till sig kungen o hela hans rike under hennes makt. Under en syndig natt började kvinnan sjunga och dansa i hopp om att besegra kungens vilja och få hans drifter att agera.. Kungen kunde inte motstå hennes frestelse. När han väl började närma sig henne, fick han höra det vanliga svaret som hon hade. Utan ett äktenskap lät hon inte honom vidröra henne. Han förklarade för henne att Yahya a.s var fast vid sitt beslut och att en eventuell handling skulle påverka hans status. Hon var så pass envis att hennes girighet fick henne att begå större synder än de som hon redan hade begått. Då sa hon till kungen att hennes äktenskaps present skulle vara Yahyas a.s huvud.. Kungen levde i en djup virvel, han kunde inte motstå alla frestelser, tills han gav upp och följde hennes krav..

Genast skickade kungen iväg sina män till Yahya a.s.. Medan Yahya a.s var djupt försjunken i sin bön, högg männen av honom huvudet. På en fat gav de huvudet till kungen som i sin tur gav den till sin brors dotter.. Sedan begick dem ännu en synd med deras oacceptabla äktenskap..

Profeten Yahya a.s är den yngsta profeten som fick dö i en tidig older..

Assalamu Alayka ya Nabi Allah Yahya..
(Fred vare med dig Guds Profet Yahya)..

//Sara Razzaq Tchekhim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *