Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En orättvis person behöver ingen anledning för att vara orättvis

Med arga steg gick åsnan till lejonet som är djurens konung för att klaga på tigerns beteende. Åsnan berättade att varje gång tigern såg honom ställde han samma fråga: ”varför har du inte på dig hatten?” Och när åsnan frågade vilken hatt han menade svarade tigern med ett starkt slag på åsnan. 

Lejonet lovade åsnan att diskutera det med tigern. När tigern väl kom till lejonet, frågade lejonet om hans konstiga beteende och vilken hatt han pratade om?. Då svarade tiger : ”bara en anledning för att slå honom.” Med förvånande min sa lejonet: ”men du kan bara hitta en allvarligare anledning.”

Tigern: ”Hur?” Lejonet: ”be honom tex hämta ett äpple till dig. Om han hämtar en röd, kan du slå honom och påstå att du ville ha en gul och om han hämtar en gul, kan du slå honom och påstå att du ville ha en röd.” Tigern: ”bra idé!”

Nästa dag såg tigern åsnan och bad honom att hämta ett äpple. Åsnan: ”Vill du ha den röd eller gul?” Då slog tigern åsnan och sa: ”varför har du inte på dig hatten?” Med detta sagt kan vi avsluta med vad vi började med ”Att en orättvis person behöver ingen anledning för att vara orättvis”. Det ligger i deras natur och det är bara de själva som kan ändra på det.

Allah s.w.t säger i sin heliga bok, Koranen:

[13:11] …إِنَّ اللّهَ لاَ يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ…

[13:11] …Gud förändrar inte människornas villkor, förrän de ändrar sitt sinnelag…

Må Allah s.w.t påskynda Imamens återkomst för att fylla jorden med fred och rättvisa efter att den har fyllts med förtryck och orättvisa.

//Sara Razzaq Tchekhim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.