Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hjärtat är en spegel

Hjärtat är en spegel

Tänk att ditt hjärta är en spegel och varje synd du gör är ett fingeravtryck. För varje synd du gör, lämnar du ett fingeravtryck på spegeln. Ibland gör du synder som du är medveten om och ibland helt omedvetet.

På så sätt fylls din spegel med fingeravtryck. Det blir så pass många att de med tiden bildar en hinna på spegeln. Du gör istighfar (ber Allah s.w.t om förlåtelse) men spegeln förblir suddig. Du lyckas inte återfå den klara och rena spegelbilden du hade förr.

Då sänder Allah s.w.t till dig en prövning för att tvätta bort spegeln med ren vatten och återge ge dig dess ursprungliga glans.När Allah s.w.t testar oss, är det bara för att Han s.w.t vill få oss tillbaka till sig. När vi testas så är det inget annat än att Allah s.w.t har med sin barmhärtighet öppnat till oss dörren för förlåtelse.

Profeten Muhammed s.a.w säger:

إذا أحَبَّ اللهُ عَبداً اِبتَلاهُ Om Allah s.w.t älskar en av sina tjänare så sätter Han s.w.t honom i prövning

Du sätts även inte i en prövning som du inte kommer att klara av. 
Allah s.w.t säger i sin heliga bok, Koranen:

[2:286] لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا..

[2:286] Gud lägger inte på någon en tyngre börda än han kan bära..

Den tuffa tiden som du går igenom just nu är en rensning av dina synder.. Eftersom Allah s.w.t vill ha dig tillbaka..

//Sara Razzaq Tchekhim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.