Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bilolyckan räddade Alis liv

Bilolyckan räddade Alis liv

Framför högskolans portar stod Ali tillsammans med hans vänner och diskuterade djupt morgondagens tentamen. Plötsligt kom en bil med okontrollbar hastighet mot dem. Det gick så fort att Ali inte hade någon chans att flytta på sig. Av de alla som var närvarande var det endast Ali som skadades. Han skadades så allvarligt att han fördes till operation så fort han anlände till sjukhuset. Läkaren konstaterade en stor skada på hans njure och som måste opereras bort för att rädda hans liv.

Med Allahs s.w.t barmhärtighet blev det en lyckad operation.

Efter tre dagar, medan han fortfarande var inlagd i sjukhuset och depressionen inombords hade ökat, knackade läkaren lätt på dörren och kom in. Han la märke till Alis mående och med ett leende sa han:
”Har du hört talas om Allahs s.w.t påbud och fastställande (qada’ wa qadar)?”

Ali: ”Ja, men.. jag har förlorat mycket.”

Läkaren: ”Jag var som dig, hör talas om det men aldrig upplevt det… tills jag såg det i samband med din skada”

Ali: ”Hur?”

Läkaren: ”Medan vi genomförde operationen för att ta bort din skadade njure upptäckte vi, just på den skadade delen som bilen av alla andra delar i kroppen valde att skada, en konstig vävnad. Efter operationen skickade vi vävnaden till laboratoriet för att identifiera den. Och här är överraskningen.. Det visade sig att det var början till en cellförändring som skulle resultera i Cancer och att det hade varit omöjligt att upptäcka det i tidigt skede. Den hade endast kunnat upptäckas i ett sent skede, då ditt liv redan skulle vara i stor risk.”

Ali: ”Menar du att bilen valde just mig av alla andra som stod runtomkring mig och skadan orsakades på just denna kroppsdel för att Allah s.w.t ville ge mig en andra chans för att leva?”

Läkaren: ”Tänk dig!.. tror du att det är bara en slump?”

Ali: ”Det är säkerligen Allahs s.w.t påbud och fastställande (qada’ wa qadar)… Alhamdulillah.”

Sensmoral:
Om människan bara visste om Allahs s.w.t planer åt en, hade man varit Tacksam över allt man går igenom.

Allah s.w.t säger i sin heliga bok, Koranen:

[2:216] … وَعَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ

[2:216] … Men det kan hända att något är er förhatligt och [ändå] är detta ett gott för er; och det kan hända att ni älskar något och [ändå] är detta ett ont för er – Gud vet, men ni vet inte.

Ha tillit för Allah s.w.t och du kommer aldrig att bli besviken.

//Sara Razzaq Tchekhim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.