Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Khadija (a.s) var inte en 40 årig änka

Khadija (a.s) var inte en 40 årig änka

”Genom att undersöka saken noggrant i godkända källor, fann vi att Khadija (a.s) var 26 eller 28 år gammal när hon gifte sig med Profeten Muhammed (saw), medan Ommayyiderna utmålade henne till att vara 40 år gammal änka och spred denna myt, för att smäda henne.” Ayatollah Makarim Shirazi

      Ayatollah Makarim Shirazi höll ett tal i en religiös skola, kallad Allameh Tabatabaei Darul Quran, där lärare och studenter närvarande. Talet var i samband med Khadijas (a.s) dödsdag och Ayatollan menade att man kunde ta till sig av många olika lärdomar från hennes liv.
Profetens (saw) situation i dåtidens Mecka, var kaotiskt och svårt, det var en period av många uppoffringar, lidanden och rena rama tortyren. I Mecka var det tvärtom, en situation där Profeten (saw) och muslimerna, fick uppleva många segrar och det kan sägas ha varit en situation där Profeten (saw) och muslimerna fick uppleva glädje och revansch.

       Ayatollah Makarim Shirazi tar upp just att Khadija (a.s) inte fick uppleva denna glädjens tid i Medina, utan hon dog i samband med vistelsen i Mecka, hon fick uppleva hemskheter, lidande och förtryck, tills hon och muslimerna utvisades till exilen i Abutalibs dal.
Khadija (a.s) fick sätta bandage på Profetens (saw) heliga kropp, efter alla stenar som kastades mot hans heliga kropp, när han spred Allahs budskap till folket.
”När jag besökte Abutalibs och Khadijas (a.s) gravar, förstod jag vilka umbäranden och lidanden de fick uppleva. Jag klarade inte av att utstå den brinnande hettan för några få minuter, medan jag bad över deras själar, men Profeten (saw) och hans följare levde där i tre år, under mycket hårda villkor; med andra ord, stekheta sommarmånader, kalla vintrar och inget skydd, ingen medicin och inte nog med mat” berättade Ayatollah Makarim.

       Ayatollah fortsätter med att han undersökte diverse hadither och böcker och fann att Khadija (a.s) var 26 eller 28 år gammal när hon gifte sig med den heliga Profeten (saw), medan Ommayyidernas förfalskningar av hadither, fick henne att låga som en 40 årig änka, något de spred i diverse muslimska böcker. Profeten (saw) slutade aldrig nämna Khadija (a.s) även efter hennes död, så tänkte han mycket på henne och talade alltid gott om henne, till den graden att hans fru Aisha, blev svartsjuk och irriterad. Khadija (a.s) var med Profeten (saw) under några av hans hårdaste strapatser.

        ”En av de viktigaste lärdomarna vi kan dra från hennes liv, är att när man hjälper och stödjer Islam, när det är fred, säkerhet och man har makten på sin sida, är inte lika värdefullt som när man är under hot och det är hårda tider, där man är hotad och man måste offra saker” fortsatte Ayatollan.

Ayatollan fortsätter: ” En annan lärdom man kan dra från Profeten Muhammeds (saw) liv och hans frus, Khadijas (a.s) liv är att Meckabornas bojkott och embargo i Abutalibs dal, inte kunde stoppa Islam från att sprida sig och att gå framåt.

Introducing Khadija as a 40 Year Old Widow Was Umayyad Conspiracy

En kommentar

  1. UmmAisha 12 januari 2020

    Sobhan Allah
    Alhamdulillah for sanning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *