Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mirakel i Koranen – Ljusets hastighet

Mirakel i Koranen – Ljusets hastighet

Muslimer tror att änglarna är skapade av Ljus. De rör sig i hastigheter från 0 till ljusets hastighet. Det är Änglarna som utför Allahs förordningar.

I versen 32:5 i den heliga Koranen kan man läsa om hur änglarna rör sig, när de utför Allahs befallningar från sin ”bas”:

Han styr skapelsens ordning, från det högsta till det lägsta, och till sist stiger allt upp till Honom under en Dag vars längd, så som ni räknar, är tusen år.

يُدَبِّرُ الْأَمْرَ مِنَ السَّمَاء إِلَى الْأَرْضِ ثُمَّ يَعْرُجُ إِلَيْهِ فِي يَوْمٍ كَانَ مِقْدَارُهُ أَلْفَ سَنَةٍ مِّمَّا تَعُدُّونَ

Förr i tiden, så räknade människorna inte tiden med hjälp av kilometrar eller mil, utan istället med hur lång tid det tog för de att gå en viss sträcka. Så om det fanns en by, två dagars färd bort, då sa man, två dagslängder bort.

I denna Koranvers dock, så är man specifierad och säger 1000 år, av vad de räknade inte hur långt de gick. Man räknade året som månår och hade då 12 månader där månen var vad man utgick ifrån. Så under en dag, färdades änglarna 1000 år, av vad de räknade (månen). Då dessa verser talar om avstånd, då säger Allah alltså, att änglarna reser under en dag, samma avstånd, som månen reser 12000 månlopp.

Vetenskapen har i modern tid, upptäckt att 12000 månomlopp/jorddagar, är lika med ljusets hastighet.

Se: http://www.speed-light.info/speed_of_light_12000.htm

Källa:

http://www.miracles-of-quran.com/speed_of_light.htm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *