Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Hussein (a.s) och vänlighet, välgörenhet och kärlek för fattiga

Imam Hussein (a.s) är välkänd för sin vänlighet, välgörenhet och kärlek för de fattiga.

En dag när Imam Hussein  (a.s) reste genom Madinas gator, kom han över några tiggare som hade samlats för att äta den mat som de hade bett om under dagen. Tiggarna såg Imam Hussein (a.s) och uppmanade honom att gå med i dem.

Imam Hussein (a.s) fick inte ta någonting i välgörenhet (Sadaqah), eftersom han var från den Heliga Profeten Muhammads familj (saw). Sadaqah är förbjuden (Haraam) för alla familjemedlemmar (Ahlul Bayt) av den heliga profeten Muhammad (saw). Imam Hussein (a.s) hoppade av sin häst och satte sig med tiggarna.

Imam Hussein (a.s) förklarade för dem att även om han skulle älska att äta med dem, kunde han inte, eftersom han inte kunde ta Sadaqah som medlem av den Heliga profeten Muhammads familj. Som ett alternativ bjöd han alla tiggare till sitt hus för mat så att de alla skulle kunna äta tillsammans.

Historiens moral: Du bör alltid vara snäll mot andra, särskilt de fattiga. Du borde inte äventyra din tro för någon, men samtidigt bör du vara artig i hur du berättar för dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *