Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

När du känner hopplöshet

En vän till oss i gruppen, översatte denna från en föreläsning:

 

”Lev med denna Gud du har, acceptera det som kommer från Honom, tro på Honom, förlita dig på Honom… För det är så Han brukar göra med människor; Han leder sina tjänare till de högsta punkterna av hopplöshet och förtvivlan… Men tro på Honom, för det är så Han brukar göra med sina tjänare.
När du råkar ut för ett stort problem och bekymmer, säg:
– Allah, jag vet att Du kan lösa det här, men att du inte gör det.
Le mot Honom. Säg:
– Allah, jag vet att du känner till den exakta lösningen till detta problem, men att du avsiktligen inte löser det.

Bekymra dig inte, för Han vet lösningen, Han har den [men Han har en avsikt till att inte lösa det nu].
En gång var det en grupp ungdomar åkte på läger med sina ledare, och de skulle göra flera aktiviteter tillsammans och liknande. När det var dags för mat, fick alla varsin skål med soppa, men ingen fick någon sked. Varför? Ledarna hade råkat glömma ta med sig bestick och de bad ungdomarna om ursäkt för det.
Och så börjar de; ena suckar, den andra blir arg och lämnar maten, någon hämtar en egen sked från sin väska och skrattar åt de andra som inte har något att dricka soppan med, någon klagar på hur man kan kalla sig för ledare och glömma något så viktigt som skedar till soppan, någon är tyst och försöker dricka direkt ur skålen, och man ser där hur reaktionerna kommer fram, en efter en.

Efter att alla fått säga sitt och klagat och fått ur sig vad de velat få ur sig, så tar ledarna fram bestick och säger:
Här, besticken var här, gömda bakom denna ridå, varsågod, och vi tackar alla av er som betedde sig väl trots att de saknade en sked att äta med. De delar ut besticken till varje person och ser hur varenda en av dem skäms över sin tidigare reaktion.
Varje brist och avsaknad i livet är av den typen, den är dold bakom ridån (likt skedarna). Vad är det du är i behov av? Giftermål? Det finns här, precis bakom ridån. Ett nytt hem? Det finns här, bakom ridån. Pengar? Finns också här.
Men Han (swt) ger dig inte det ändå. Avsiktligt. Han vill se din reaktion.
Nästa gång man säger till ungdomarna på lägret: Denna kväll saknar vi mat. Se hur de kommer vara tysta och nöjda, utan att reagera. För att de skäms av att göra invändningar, för då kanske ledarna tar fram maten som finns bakom ridån, och då har ungdomarna förlorat och skämt ut sig på ”testet” en gång till.
Det är så Allah uppfostrar sina tjänare.”

Han vet bäst om tiden för att lösa deras bekymmer, hur lång tid det än går, hur mycket av sin ålder de än förlorar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *