Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

När din välsignelse når marken

En elefant och en hund blev samtidigt med barn. Tre månader gick, hunden födde 6 valpar. Sex månader senare, var hunden med valpar igen och återigen 9 månader senare fick det 6 valpar till. Detta fortsatte.

När 18 månader hade gått, gick hunden fram till elefanten och frågade, ”Är du säker på att du är med barn? Vi blev med barn samtidigt. Jag har fått valpar tre gånger och fick ett dussintal valpar och nu är de stora men du är fortfarande havande, vad är problemet?

Elefanten svarade, ”Du måste förstå en sak. Vad jag bär på är inte en valp men en elefant. Jag föder enbart en vart andra år. När min unge rör marken, kommer jorden att känna av det. När min unge går över gatan, kommer människorna stanna till och titta med beundran; vad jag bär på drar till sig uppmärksamhet. Så det jag bär på, är mäktigt och storslaget.”

Sensmoral:

Tappa inte hopp när du ser andra verka få svar på sina böner i vad som verkar vara rekordtid.
Var inte avundsjuk på andras lycka, om du inte har blivit välsignad än, tappa inte hoppet. Säg till dig själv, min tid kommer och när det ”rör marken” kommer folk att stå där i beundran.

Jämför inte din resa med andras resor…Vissa välsignar Allah på kort tid och andra får vänta längre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.