Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam Husseins råd till Sayyeda Zeynab natten innan hans martyrskap

Imam Hussains (as) råd till Sayyeda Zeynab (as) natten innan hans martyrskap (natten till ashura):

”Kära syster, var lugn och tålmodig. Det är inte endast invånarna av denna värld som dör. De i himmelen upphör även dem att leva. Allting dör förutom den Allsmäktige, som har skapat människorna via sin makt, och kommer en dag att föra de till liv igen, medan han själv är unik. Kära syster! Min farfar var bättre än mig. Min fader var bättre än mig. Min moder och broder var bättre än mig. Det är nödvändigt för varje Muslim att följa Allah’s Profet”. Efter detta tröstande uttalande sade Imamen: ”Kära syster! Lova att lyssna på mitt råd. Riv inte sönder din klädsel på grund av mitt lidande, riv inte ditt ansiktet och skrik inte.

 

arabiska:

ثم
لطمت وجهها وهوت إلى جيبها فشقته وخرت مغشيا عليها.
فقام إليها الحسين عليه السلام فصب على وجهها الماء وقال
لها: يا أختاه! اتقي الله وتعزي بعزاء الله، واعلمي أن أهل الأرض
يموتون وأهل السماء لا يبقون، وأن كل شئ هالك إلا وجه الله
الذي خلق الخلق بقدرته، ويبعث الخلق ويعودون، وهو فرد وحده،
أبي خير مني، وأمي خير مني، وأخي خير مني، و زمنلي ولكل مسلم
برسول الله صلى الله عليه وآله أسوة. فعزاها بهذا ونحوه وقال لها: يا
أخية إني أقسمت فأبري قسمي، لا تشقي علي جيبا، ولا تخمشي

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.