Press "Enter" to skip to content

Imam Hassan och Hussein och Profetens pussar

En dag, så kom Al Hassan (a.s) och al Hussain (a.s) tillbaka från sin morfar, Profeten Muhammeds (saw) hus. Hussein (a.s) sa till sin mor, Fatima al Zahraah (a.s): ”Mor, jag har lagt märke till att min morfar (saw), alltid kysser oss på våra pannor när vi kommer till honom, men när vi lämnar honom, så brukar han pussa mig på min nacke, medan han pussar al Hassan (a.s) på hans läppar, hur kommer det sig?” Fatima (a.s) svarade, imorgon kommer vi besöka din morfar (saw) och då kan jag fråga honom. Dagen därpå, gick Fatima (a.s) och barnen (a.s) till Profeten (saw), och såg hur Profeten (saw) kysste pojkarna på pannan, såsom al Hussein (a.s) hade sagt och hon tog då upp vad al Hussein (a.s) hade berättat för henne. Profeten (saw) blev tyst en stund, och när han såg de båda gå ut och leka i hopa, så svarade han henne:

”Älskade Fatima (a.s), jag har redan talat om för dig om den uppenbarelse jag fick från ängeln Gabriel, att al Hassan (a.s) kommer bli mördad med hjälp av gift, därför pussar jag hans läppar och al Hussein (a.s) pussar jag på nacken, för han kommer bli slaktad genom att de hugger av honom hans huvud. Fatima (a.s) märkte att pojkarna var borta en längre stund och blev orolig, hon tänkte fortfarande på vad hennes far hade sagt, så hon frågade sin far (saw) om vart de kan ha tagit vägen?

Just då kom Gabriel (a.s) till Profeten (saw) och sade: ”Åh Allahs budbärare (saw), ni behöver inte oroa er. Båda barnen är på en viss plats och Allah den allsmäktige har utnämnt änglar för att skydda de. När Profeten (saw) hörde detta, gick till den angivna platsen och så såg Profeten (saw) att båda älskade barnbarn, vilade sig på den platsen och att en ängel hade satt ut en av sina vingar under de och gav dem skugga med hjälp av den andra vingen. Profeten (saw) pussade båda två och bar hem de.

Källa

Korta berättelser av Profetens hushåll sida 5, hadith 6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *