Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Citat – De stora synderna

Ubaydullah bin Zurarah berättar att han frågade Imam som-Sadiq (a.s.) om de stora synderna. Imamen sa: “I Imam Alis (a.s) bok räknas det upp sju: Att inte tro i Allah, att döda  en person, förorsaka sina föräldrar obehag, befatta sig med ocker, olagligt beslagtagande av föräldrarlösas egendom, att fly från striden när det är Jihad; at-ta’arrub ba’d al-hijra. ” Då frågade han: “Så är dessa de stora synderna?” Imam svarade: “Ja.”

Ubaydullah bin Zurarah narrates that he asked Imam as-Sadiq (a.s.) about the major sins. The Imam said, “In the book of [Imam] ‘Ali, they are seven: disbelieving in Allah; killing a person; causing distress to one’s parents; dabbling in usury; unlawfully confiscating the property of the orphan; running away from the battle-field in jihad; at-ta’arrub ba’d al-hijra.” Then he asked, “So these are the most major of sins?” The Imam replied, “Yes.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *