Press "Enter" to skip to content

Citat – De stora synderna

Ubaydullah bin Zurarah berättar att han frågade Imam som-Sadiq (a.s.) om de stora synderna. Imamen sa: “I Imams bok Ali är de sju: otroende i Allah, dödar en person, orsakar nöd till sina föräldrar, fuska i räkenskapen, olagligt beslagtagande av föräldralös egendom, rinnande från striden -field i jihad; at-ta’arrub ba’d al-hijra. ” Då frågade han: “Så är dessa de mest stora syndarna?” Imam svarade: “Ja.”

Ubaydullah bin Zurarah narrates that he asked Imam as-Sadiq (a.s.) about the major sins. The Imam said, “In the book of [Imam] ‘Ali, they are seven: disbelieving in Allah; killing a person; causing distress to one’s parents; dabbling in usury; unlawfully confiscating the property of the orphan; running away from the battle-field in jihad; at-ta’arrub ba’d al-hijra.” Then he asked, “So these are the most major of sins?” The Imam replied, “Yes.”

Bli först att kommentera

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *