Press "Enter" to skip to content

Festande kvinna lagade mat åt Ahlulbayt (as)

Sayyed Muhammad Ridha Al Shirazi berättar: Det fanns en gång en kvinna som brukade hålla sorg sammankomster för tragedierna av Ahlulbayt (as). Den kvinnan hade en granne som var den raka motsatsen, hon brukade hålla i sång- och fest sammankomster. Kvinnan som brukade hålla i sångsamlingar avslutade en dag sin fest tidigt och hörde ljudet av sörjande från hennes grannes hus. Den dagen var natten av Ashura. Så kvinnan gick över dit för att se vad som försegick. Hon lade märke till att dessa människor sörjde för Imam Hussain (as). Hon märkte att spisen var avstängd och maten inte tillagades. Så hon satte på spisen och lagade maten för de sörjande. Medan hon lagade maten så irriterade röken hennes ögon, som fick henne att bli tårfylld. Efter att hon lagat maten så gick hon hem till sig för att sova. Medan hon sov hade hon en dröm där hon var i mitten av en öken. Sedan så tog en grupp av skrämmande änglar henne och var på väg att kasta henne i Helvetets Eld. Hon försökte rädda sig själv, men till ingen nytta så hon blev hopplös. Sedan så ropade en röst långt bort ifrån: “Stopp! Kasta inte henne i Helvetets Eld!” Det var rösten av Imam Hussain (as). Änglarna frågade “varför?” Imamen (as) svarade: “För hon matade mina sörjande och röken fick att henne att bli tårfylld för mig.” Kvinnan vaknade omedelbart upp, och tog genast sönder alla sina musikala instrument och gick över till sin grannes hus för att ångra sig under hennes händer.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *