Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ha ett gott uppförande mot din familj

Det har berättats att Imam Al Sadeq (as) sade: “När Profeten Muhammad (saw) informerades om Saad Ibn Muath’s död, stod han upp tillsammans med sina följeslagare och gick till Saad’s hus. När de kommit fram till huset, beordrade han sina följeslagare att tvätta hans kropp och placera han i hans kista. När de var klara gjorde de sig i ordning att ta Saad till hans grav. Profeten (saw) följde liktåget barfota och utan att bära sin mantel, och turades att bära kistan från höger sida och vänster. När de nått graven begravde Profeten (saw) honom. Efter att jorden fyllt hans grav, sade Saad’s mamma “Grattis! Du har trätt in i himlen.” Profeten sade: “Ha inte bråttom, O’ moder av Saad, för graven har precis tryckts in!” Efter begravningen tagit slut återvände Profeten (saw) till sitt hus, hans följeslagare följde honom. Hans följeslagare sade: “O’ Profet, du handskades med Saads begravning som du inte handskats med någons förut. Du följde hans liktåg barfota och utan mantel, du turades att bära hans kista på höger sida och vänster, beordrade hans kropp att bli tvättad och bad begravningsböner för honom och sen säger du att hans grav har blivit intryckt!?” Profeten (saw) svarade: “Gällande följandet av hans liktåg barfota och utan min mantel, jag såg änglarna göra det samma. Gällande turande att bära hans kista, jag kopierade vad Jibreel gjorde. Anledningen till att hans grav blev intryckt var för han hade inte bra uppförande gentemot sin familj.”

[Ilal Al Sharai, vol.1, s.310]

Förtydligande, ”tryckas in” är ett av straffen i graven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.