Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Koranen – Al-Aaraaf/Al-Anfaal/Al-Baraat

Surat Al-Araaf (De upphöjda platserna)

I denna Surah hittar vi 206 verser och det räknas till Meckisurorna.

Imam Jafar al Sadiq (a.s) har återberättat: Vem som än reciterar denna Surah en gång i månaden, kommer inte ha något att oroa sig för på Domedagen och ifall det reciteras på en fredag, då kommer recitatören vara bland de som undantas från att ta räkenskaperna på Domedagen.  

Surat al Araaf har Al-Muhakamaat verserna, verser som vittnar å recitatörens vägnar på Domedagen.

Den Heliga Profeten (saw) sade att det kommer finnas ett förhänge mellan recitatören av denna Surah och Iblees på Domedagen och att recitatören kommer befinna sig i Profeten Adams (a.s) sällskap.

 

Att skriva denna Surah med rosenvatten eller saffran och bära på den, säkerställer säkerhet från fiender och vilda djur.

 

Surah al-Anfaal (krigsbytet)

Denna Surah uppenbarades i Medina och består av 75 verser. I boken Majmul Bayaan, återberättas det från Imam Jafar al Sadiq (a.s) att

vem som än reciterar Surah al Anfaal och Surah al Tawba varje månad, kommer skyddas från att bli en hycklare och kommer räknas bland de troendes ledare, Imam Ali (a.s) följare. På Domedagen kommer han äta från bordsdukningen i Paradiset tillsammans med alla följare av Ahlul Bayt (a.s). 

I denna Surah hittar vi versen om Khums, som är Ahul Bayts (a.s) rätt.  Den Heliga Profeten (saw) sade att han kommer, på Domedagen, gå i god för den person som reciterar denna  Surah och kommer vittna om att recitatören av denna Surah, var fri från hyckleri. Att ha Surah Al Anfaal i ens ägo under alla omständigheter säkerställer att du får de rättigheter som man stal från dig och att dina legitima önskningar infrias.

 

Surah al-Bara’at / at-Tawba (Ångern)

Denna Surah har 129 verser och uppenbarades i Medina. Denna Surah uppenbarades på en gång och dess uppenbarelse följdes av 70 000 änglar. Det återberättas att ifall du har denna Surah över ditt huvud (som i en keps eller i en turban) så håller det tjuvar borta och skyddar din egendom från elden. Vidare om du har denna Surah med dig säkerställer att fienders planer inte drabbar dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *