Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Koranen – Surat al Baqara och Ayatul Kursi

Surat al Baqarah (Kon)

Denna Surah har 286 verser (ayah) och är en Madani Surah, alltså den kom ner till Profeten (saw) under hans Medina vistelse. Det är även den längsta Suran i Koranen. Den Heliga Profeten (saw) har sagt, att vem som än reciterar de första fyra verserna i Surat al Baqarah, och även läser Ayatul Kursi, tillsammans med de tre sista verserna i denna Surah, och gör det till vana att recitera dessa dagligen, då kommer hans liv, hans egendom och hans familj vara skyddade och ingen ondska kommer drabba dem. Shaitan (satan) kommer inte komma i närheten av honom och han kommer inte vara bland dem som glömmer bort Allah.

Fördelar med att läsa Ayatul Kursi

Den heliga Profeten (saw) har talat om för Ali (a.s):

”Vem som än reciterar Ayatul Kursi, efter att ha bett sina obligatoriska böner, kommer vara skyddad av Allah den Allsmäktige, från alla plågor. Han kommer förbli under Gudomligt beskydd och fred fram till nästa bön.”

Imam Ali (a.s) sade:

”Vem som än reciterar Ayatul Kursi innan han lägger sig att sova, han, hans granne och husen runtomkring honom kommer vara under Allahs beskydd.

Reciterandet av Ayatul Kursi efter varje obligatorisk bön, ökar Rizq (livsuppehälle). Att Recitera Ayatul Kursi varje morgon och kväll, ger beskydd mot tjuvar och eldar, med mera.”

Allah har sagt till den Heliga Profeten (saw):

”Vem som än reciterar Ayatul Kursi kommer få Min uppmärksamhet 70 gånger. Jag ska tillfredsställa 70 av hans önskningar och Jag ska förlåta hans synder.”

Det står skrivet att när en person reciterar Ayatul Kursi på en grav, Allah den Allsmäktige kommer skapa en Ängel för varje bokstav som han reciterar och befaller dem att be om förlåtelse för både recitatören och den den döde i graven.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *