Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Koranen – Ale Imran

Koranen – Surat Ale Imran (Imrans familj)

I denna Surah, finns det 200 verser och den uppenbarades i Medina. Den Heliga Profeten (saw) sade att vem som än reciterar denna Surah på en Fredag, då kommer han fram till solnedgången, vara översköljt med Allahs barmhärtighet och änglarna kommer be om förlåtelse för denna person.

Profeten (saw) har också rekommenderat denna Surah till de kvinnorna som inte kan få barn. Suran bör skrivas med hjälp av Saffran och sedan bör hon bära den som en talisman och med Allahs vilja kommer hon då bli med barn.

Imam Jafar al Sadiq (a.s) sade att ifall en person möter svårigheter i att tjäna sitt levebröd, så bör han skriva denna Surah och bära det som Talisman och Allah kommer öka hans livsuppehälle stort. Imamen (a.s) sade också att ifall någon reciterar både surorna Al Baqarah och Ale Imran då kommer dessa två suror komma i form av ett moln på domedagen och skydda personen för den brinnande hettan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *