Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Varför vi inte har barn

Det är sex år sedan de gifte sig, men paret välsignades inte med ett barn. En kväll, började de viska till varandra, varför har vi inga barn? Det har varit mer än sex år nu…Viskandet fortsatte, det är kanske problem mellan oss, i oss? Viskandet blev till oljud. Utan att berätta till någon, gick Ahmed och Maryam till en läkare för att undersökas. Resultatet visade att Maryam inte kunde få barn, medan Ahmed inte hade några som helst problem. Det fanns inget botemedel och ingen hjälp för henne.

Ahmed, med resultatet inför sina ögon, sade Prisad vare Allah! Ahmed gick till läkaren medan Maryam väntade på honom i väntsalen. Ahmed sa då till läkaren:

”Jag kommer kalla på min fru, men snälla, vill du vara så snäll och säga till henne problemet ligger hos mig och inte hos henne?”

Till slut kallade Ahmed på Maryam, hon gick in till läkaren och läkaren öppnade kuvertet framför henne och läste: ”Eh, herr Ahmed, du kan inte få barn, men det finns inga problem med Maryam, och det finns inget som kan hjälpa dig, tyvärr.” Ahmed var tyst och tittade på Maryam, med ett ansikte av någon som lagt sitt öde i Allahs hand.

Paret åkte hem, och efterhand spred sig nyheten bland deras grannar, släktingar och vänner. Fem år efter läkarundersökningen, tappade Maryam sitt tålamod och sade:

”Åh Ahmed, jag har varit tålamodig de senaste 11 åren, och bad dig aldrig om skillsmässa och alla sa åt mig, hur lojal och trogen jag var mot dig.” Dock kan jag inte vara tålamodig längre, jag vill att du skilje dig från mig omedelbart, så jag kan gifta om mig med en man och skaffa barn med honom, så jag kan se mina barn, leka med dem och och uppfostra dem.”

När Ahmed hörde Maryams känslosamma utbrott, sa han:

”Maryam, det här är ett test av Gud, vi måste vara tålamodiga.” Till slut sa maryam: ”Okej, jag ska vara tålamodig ett år till, men minns, ett år till, inte längre.”

Ahmed gick med på det, hoppfull att Allah kommer hitta en lösning åt dem. Några dagar senare blev Maryam plötsligt sjuk och läkaren undersökte henne och det visade sig at thon led av njurproblem, när hon hörde detta, blev hon stressad och hennes känslor tog överhanden. Hon sa till Ahmed:

”Allt det här är på grund av dig, jag har alltid hållit mitt lugn och nu är jag på det här viset, varför skiljer du dig inte omedelbart från mig, jag vill ha barn, jag vill ha ett spädbarn…”

Maryam var på sjukhuset, sängliggande, då sa Ahmed till henne, jag ber om ursäkt, men jag måste åka utomlands på jobb, och jag hoppas du blir bra snart.”
Maryam blev förvånad och arg, gå du bara! Ahmed svarade att han skulle gå leta efter en njurdonator. Dagen innan operationen, kom läkaren till Maryam och sa att imorgon är dagen då vi ska operera donatorns njure. Då tänkte Maryamp på Ahmed, vilken man jag har, ja ghar operation och han bara lämnade mig…

Operationen var lyckosam, efter en vecka, kom Ahmed tillbaka. Nio månader efter operationen, födde Maryam ett barn, och då återkom både glädjen och leendet tillbaka in i deras liv. En dag, när Ahmed hade gått till jobbet, hade han glömt bort sin dagbok på bordet, en dagbok som han hade gömt under hela denna tid. Maryam öppnade den oavsiktligen och började läsa den. Hon svimmade nästan när hon hittade informationen om sig själv och hennes hushåll. Hon var chockad. Hon ringde Ahmed omedelbart och kunde inte sluta gråta, hon bad Ahmed om förlåtelse. Även tre månader efter denna händelse, kunde hon inte titta Ahmed i ansiktet.

Ahmed var donatorn till njuren. Ingen kände till det förutom läkaren. Det var även därför han hittade på ursäkten om att han var tvungen att åka utomlands. Han hade även opererat henne med den senaste teknologin så hon kunde föda.

varfor-vi-inte-har-barn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *