Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Karriär utan bön?

Karriär utan bön

Bönen är en av de viktigaste fundamenten i ens tro, i ens religion. Här kommer en liten berättelse på engelska om ett möte mellan en arbetssökande lärare och rektorn

Det fanns inget schema eller rum just för bön på skolan, skolan var ”sekulär”, så egentligen skulle bönen inte vara tillåten. Efter att ha gått på intervjun och blivit accepterad, så sa den angelägne lärarkandidaten i protest: ”Så låt mig förstå det här rätt: Ni vill att jag ska in till det rummet med alla barnen och fylla dem med kärlek för att lära sig, och jag ska få dem att känna sig stolta över sin härkomst, rätta till deras dåliga vanor, observera dem om de blir illa behandlade i sina hem, och jag ska censurera deras kläder och deras dåliga vanor?
Ni vill att jag ska föra krig mot droger, sexuellt överförbara sjukdomar, gå igenom deras väskor för att se om de har vapen och jag ska bygga upp deras självkänsla? Ni vill att jag ska få dem att bli starkare i sin tro på Gud, bli mera patriotiska, bli goda medborgare, bra sportsanda och spela fair; hur och vart de ska registrera sig för att rösta, hur de ska föra en balansbok och hur de ska söka jobb?

Jag ska kolla igenom deras huvuden efter löss, bibehålla en säker miljö, upptäcka anti socialt beteende, ge dem råd, skriva brev för att rekommendera dem till skolor och stipendier och få dem att respektera sina äldre och framtida chefer?

Ni vill alltså att jag kontinuerligt ska ha kontakt med föräldrarna via brev, telefon, nyhetsbrev och rapportkort? Allt det här ska jag göra med hjälp av en tavla och kritpennor, några få böcker, en anslagstavla och ett stort leende och med en ingångslön som måste kompletteras med hjälp av socialbidrag!

Ni vill få mig att göra allt det där, och ni förväntar er att jag INTE ska be??

Koranen: [2:45] Sök med tålamod [Guds] hjälp i bönen! Det är förvisso en svår [väg] utom för de ödmjuka,

Koranen: 14:40] Herre! Gör mig [stark] så att jag förrättar bönen utan att förtröttas och gör att några bland mina efterkommande [likaså är uthålliga i bönen]! Herre, hör min bön

Koranen [29:45] LÄS VAD som har uppenbarats för dig av denna Skrift och förrätta bönen. Bönen avhåller [den bedjande] från skamlösa handlingar och allt som strider mot rimlighet och förnuft. Men först och störst är åkallandet av Guds namn. Och Gud vet vad ni gör.

Koranen [23:9] och som slår vakt om bönen.

Ärade herrar och damer, jag är säker på att jag INTE kommer lyckas leva upp till era förväntningar och inte heller kommer jag vara framgångsrik utan bönen. Jag säger upp mig frivilligt.

Adminstratörerna på skolan tittade ner en stund, och sade sedan: Unge man, gå vidare med ditt jobb, du har lärt oss en bra läxa och utan bönen, fungerar inget, vi ska förbereda utrymme och möjlighet för bön från och med idag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *