Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Tasbih Fatimah Al Zahra (sa)

Bismillah Ar-rahman Ar-raheem

Allahumme salli ala Muhammed o ale Muhammed

Backgrund och meriten för tasbih Fatimah Zahra (sa)

En dag gav vår heliga profet (saw) hans älskade dotter Fatimah Zahra (sa) den mest dyrbara gåvan. Han gav henne något som var bättre än vad hon hade velat ha i denna värld. Han gav henne en speciell förbön som fick namnet tasbih Fatimah Zahra (sa). Han (saw) sa till sin dotter (sa)att recitera följande innan hon (sa)går och lägger sig.

34 الله اكبر (Allah är störst)

33 الحمدُ لله (Prisad vare Allah)

33 سبحان الله (Ärad vare Allah)

Denna dyrbara gåva hjälpte Fatimah Zahra (sa) att minna och pryda Allah under alla tider.

Hon (sa) sparade inte den dyrbara gåvan till sig själv, utan delade med sig till hela muslimska världen. Alla kan få nytta av att recitera denna tasbih.

Imam Muhammad Al Baqir (as) sa:

” Vem som genomför tasbih Fatimah Zahra (sa)och frågar Allah om förlåtelse, Allah kommer förlåta han/hon hundra gånger och lägga till tusen goda gärningar samt avvärjer satan och vara nöjd med han/hon.”

Imam Jafar Sadiq (as):

” Vem som reciterar tasbih Fatimah Zahra (sa) innan de rör sina fötter från sin position på en obligatorisk bön, Allah kommer förlåta dem och kommer göra paradiset obligatoriskt för dem.”

När Hamza (as) blev martyr, tog Fatimah Zahra (sa) jord från hans grav och formade gjorden till små pärlor, som hon (sa) använde för tasbih. Idag använder vi jord nära graven av Imam Hussain (as) för att göra våra tasbih,  till minne av hans offer, Till minne av budskapet om Allah, I lycka och glädje, I svårigheter och sorg.

Fatimah Zahra (sa) gåva till mänskligheten är hågkomsten av Allah

Mina kära syskon, denna tasbih tar max 2 minuter att genomföra efter varje bön. Låt oss ta vara på gåvan som vår Sayeda Fatimah Zahra (sa) gav oss från hennes pappa (saw). Må Allah förlåta oss för våra synder, acceptera våra böner, uppfylla våra önskningar och låta oss träda i paradiset.

Allahumme salli ala Muhammed o ale Muhammed, glöm inte oss i era duas & böner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *