Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den som skapar…Skyddar

Den som skapar… Skyddar

Här sitter jag och bläddrar i gamla foto, i hopp om att återuppliva minnen från dessa dagar. Min far (Adam) sitter på sin fåtölj och läser i en tidning medan den ljuvliga doften av nybakade kakor som min mor (Laila) har bakat, fyller hela huset.. Underbara minnen..
.
Min fars enda önskan var att få ett barn som skulle bära hans namn. Min mors varma tårar på hennes kudde, varje kväll, var den längtan som hon hade efter ett litet barn som skulle kalla henne för mor..
I en sen ålder, då mina föräldrar nästan hade tappat hoppet, fick de äntligen mig.. Jag var vändpunkten i deras liv, värmen i deras kalla hus.. Det var då mina föräldrar började tänka på min framtid, mer än allt annat. De var i en sen ålder och mitt liv oroade dem. Vad skulle hända med mig om något hände dem? Vem skulle ta hand om mig, som var endast ett litet spädbarn..
Oron växte för varje dag, tills min far sakta började inse att lidandet väntade på mig efter deras död..
Det var här allt började.. Under en stormig vinternatt..
.
Skräckslagen började grannen knacka på dörren till det lilla huset. ”Adam… Adam.. Öppna snabbt” skrek han högt. Adam kastade ifrån sig täcket och sprang snabbt för att öppna dörren till sin käre granne. Grannen berättade för Adam att stormen hade förstört hela hans hus och att han var i behov av lite pengar för att kunna rädda sitt hus och sin familj från kylan. Sedan länge hade Adam och sin fru sparat pengar för att rädda deras sons framtid. I detta läge kunde Adam inte göra annat än att rädda sin granne som var i nöd, i hopp om att Gud skulle rädda hans son om något skulle hända honom. Snabbt gick Adam in i huset och efter några minuter kom han igen till dörr öppningen med en tyg-påse i handen. Framför sin älskade granne, delade han pengarna mellan sig och sin granne. Grannen visade sin tacksamhet gentemot Adams hjälp, men inombords fick djävulen liv i nya planer. Hela natten funderade Grannen på det sätt som han skulle använda sig av för att stjäla de pengar som Adam hade kvar..
.
Efter många funderingar, bestämde han sig för ett plan som troligen skulle göra honom förmögen.. Med okunskap om att Gud, den barmhärtige, ser allt..
Planet gick ut på att han skulle ta Adams lille som (mig) och placera honom långt ifrån deras hus. När barnet väl börjar gråta kommer hans mor att gå ut för att leta efter honom, då skulle han skynda sig för att döda Adam och ta pengarna. Det var ett plan som skulle fungera, utan problem..
.
Där placerade grannen Adams son långt ifrån deras hus. Vid den stunden började det regla och barnet skrek av rädsla och kyla.. När Laila fick höra sin sons skrik började hon leta överallt i huset men hittade inte honom. Genom fönstret märkte hon att rösten kom utifrån.. Med snabba steg gick hon till sin man (Adam) för att de tillsammans skulle gå ut och hämta deras son. Adam var så pass trött av dagens arbete, att han inte orkade ta sig ut.. ”Gå du och hämta honom, jag ska bara vila upp mig lite” sa han till sin fru.. Laila kände att något inte stämde, hennes son är så pass liten att han inte kunde gå, hur kunde han ta sig igenom hela denna sträcka? Med en envis ton sa hon ”Jag går inte ut utan dig.. Vårt barn fryser ihjäl sig nu.. Snälla kom med mig”.. Med trötta steg följde Adam efter sin fru för att tillsammans hämta deras skrikande son..
.
När de väl hade gått ut, gick grannen in i huset med en kniv i handen.. Grannen hade inte märkt att Adam också var utomhus, därför hade han förberett sig för att döda Adam innan han tar pengarna. När grannen inte såg någon i huset, sprang han fort till Adams sovrum och tog tag i tyg-påsen.
.
Under denna tid, hade Adam och sin fru nått fram till deras son och var alla tre på väg tillbaka till huset.
.
Chocket var så stort att Adam och Laila stod orörliga framför deras hus som hade rasat samman.. De förstod att det var änglarna som hade fört deras son bort från huset, för att rädda deras liv.. Änglarna fick dem att lämna huset för att förhindra dem från att dö under det rasande huset.. Under denna kväll sov dem över hos en granne, med en lättnad över att de hade räddats av Guds änglar. På morgonen gick dem tillbaka till deras hem för att se hur de skulle handla i denna situation..
.
Mitt bland deras rasande hus, hittade dem något som fick deras hjärtan att nästan stanna.. De såg deras granne liggande under ruinerna med deras lilla tyg-påse i handen..
.
Det var då min far (Adam) begrep att Gud vakar över oss under alla tider och i alla situationer.. Även om vår granne var en ond människa som planerade att förstöra vårt liv, var Guds välsignelse större än alla hans planer. Min käre far handlade rätt, enligt Guds ord, medan grannen handlade efter djävulens ord..
.
Nu är jag en gammal man och oron över mina små barn växer för varje dag. Därför försöker jag få liv i denna upplevelse för att dämpa min oro.. Gud skyddar er mina käre barn..
.
.
//Sara Razzaq Asadi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.