Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Allahs enorma barmhärtighet

Under profeten Moses a.s så var det en man Israels folk (Bani Israel) som var emot Allahs swt ord och syndade regelbundet under 40 år. En dag slutade det regna och folket började få det dåligt. Så profeten Moses a.s och folket bad Allah swt om regn, men det regnade inte. Så profeten Moses a.s frågade Allah swt om anledningen.

Allah swt svarade då:

” Det regnade inte eftersom det finns en man som under 40 år har varit olydig. Så som konsekvens för hans olydnad förbjöd jag regnen att falla.

Profeten Moses a.s frågade då:

”Och vad kan vi göra åt det?”

Allah swt svarade:

”Låt mannen gå bort från er, för då kommer regnen att falla.”

Profeten Moses a.s sa till folket då:

” Åh Israels folk, det finns en man bland oss som är nu olydig mot Allah swt i 40 år och för hans olydnad straffas vi med att det inte regnar. Dessutom kommer det inte regna om mannen inte går ifrån oss.”

Mannen hörde detta, men gick inte ifrån folket. Han tänkte inombords och sa:

”Åh Allah swt om jag idag går ifrån folket, kommer jag bli avslöjad och om jag står kvar här kommer vi dö av törst. Så Allah swt jag har inget val än att vända mig till dig, Åh Allah jag ber dig för förlåtelse (istigfar), så (snälla) förlåt mig och avslöja inte mig.”

<<<Det började regna>>>

Profeten Moses a.s sa till Allah swt då:

”Det började regna, men ingen gick ut.”

Allah swt svarade då:

” regnen började falla för jag blev glad över att min tjänare vände sig till mig efter 40 års olydnad.” Då sa profeten Moses a.s: ”Visa mig vem mannen är så jag kan bli glad över honom”

Allah swt svarade då :

” Åh Moses, han va olydig i 40 år och idag avslöjar jag inte honom. När han vände sig till mig, ska jag då avslöja honom?”

<<<<<

Surat An-Nisa’ (Kvinnor) [4:106]

وَاسْتَغْفِرِ اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُورًا رَّحِيمًا

men be Gud förlåta [dem]. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.

>>>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *