Press "Enter" to skip to content

Den sjuka flickan

Det var en gång en flicka som var sjuk. Hon stod och kollade på ett träd utanför deras hem, sedan frågade hon hennes syster:

”Hur många löv finns det på trädet?”

Systern svarade:

”Varför frågar du kära syster?”

Flickan sade:

”Jag känner att min död kommer efter att sista bladet faller från trädet.”

Systern svarade med leende:

”Då ska vi njuta av livet och göra det vi önskar.”

Dagarna gick och systrarna njöt av livet, lekande tillsammans, levande den bästa av barndomen. Den lilla flickan hade fortfarande koll på trädet och antalet löv den hade. Hon märkte att det fanns endast ett löv kvar på trädet. Flickan tänkte, när detta löv faller kommer jag dö av min sjukdom.

Hösten gick och vintern kom. Ett nytt år kom och detta löv fall inte. Medan flickan fortsatte njuta och ha kul tillsammans med hennes syster. Med tiden började den sjuka flickan må bättre och bättre tills hon blev helt frisk från sjukdomen. Nu när hon är frisk; tänkte hon gå till trädet och undersöka lövet som inte fall från trädet. Då upptäckte hon att detta löv var gjord av plast och att någon satt den fast hårt på trädet. Flickan gick tillbaks hem till sin syster med ett leende, för hon upptäckte vad hennes syster hade gjort åt för att ge henne hopp om livet och fylla hennes hjärta med kärlek.

Sensmoral:

Ge era syskon hopp, fyll dess hjärtan med kärlek och stå som stöd vid dem; när de får det jobbigt i livet.

    Lämna ett svar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *