Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Min dotters framtida man

Det var en troende kille som var fattig och en dag blev han hungrig. Så gick han till en trädgård och plockade ett äpple samt åt upp den så han blev mätt. När han kom hem fick han ett dåligt samvete för han frågade inte trädgårds ägaren om han får plocka ett äpple. Dagen efter tog han sig till samma trädgård och sa till trädgårds ägaren:

“Igår blev jag väldigt hungrig, så jag plockade ett äpple utan att fråga dig om lov, men idag vill jag fråga dig om lov” Ägaren svarade:”Vid Allah swt så kommer jag inte förlåta dig till domedagen”

Killen började be om förlåtelse men ägaren ville inte ge sig och tog sig hem. Killen följde efter ägaren och satte sig vid ägarens hem, väntade på att ägaren ska ut från sitt hem för att be i moskén. När det blev Azan (bön upprop) gick ägaren ut ur sitt hem. Killen sa då:
“Jag är redo att jobba som en bonde hos dig utan att få lön, bara du förlåter mig.”
Ägaren svarade:
“Jag kommer förlåta dig bara om du gör en sak och det är om du gifter dig med min dotter. Dock är min dotter blind, döv, stum och kan inte gå. Så om du accepterar kommer jag förlåta dig.”
Killen sa:
“jag accepterar att gifta mig med din dotter” Ägaren svarade:”eran bröllop kommer vara om några dagar”
När bröllopsdagen kom, var killen deppig och ledsen, men han knacka på dörren ägarens dörr. Ägaren öppnade dörren och välkomnade honom till att se sin framtida fru. När killen kom in såg han en otrolig vacker tjej. Tjejen gick upp och hälsade på honom, då upptäckte hon vad han tänker på så hon sa:
“Jag är blind från att se på något haram, jag e döv från att höra något haram, jag e stum från att säga något haram och mina fötter rör sig inte ett steg mot något haram. Min pappa vill ha en troende framtids man till mig och när du kom och bad om förlåtelse för att du åt ett äpple så sa min pappa:’Om den här killen kan inte ta till sig ett äpple som inte tillhör honom (inte halal för honom), kommer han frukta Allah swt över min dotter, så jag blir glad över att han gifter sig med min dotter’.”
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *