Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ashura -Om våra shia visste vad som hände i Karbala

“Om vår Shia verkligen visste vad som hände i Karbala, skulle de dö av sorg”

-Imam Jafar Al Baqir (as)
På första dagen av månaden Safar anlände Profetens (asws) hushåll till Damskus. Sayede Zeinab (as) vars skugga ingen någonsin tidigare hade sett, hade förnedrats från stad till stad. På hela den fruktansvärda färden hade hon vakat över och tagit hand Imam Husseins (as) barn och kvinnor och den övriga familjen. Barnen och kvinnorna hade under hela färden tvingats se på sina älskade fäder, söner och bröder vars huvuden spetsats på ondskans spjut. Deras fötter och kroppar var såriga och förstörda av färden, av solen, av taggarna, av sanden. Aal Ali wal Mostafa (asws) drogs runt på torg och platser till Bani Ommeyyas skadeglädje.

Sedan förkastades de till Damaskus ruiner. Yazid, evig laana över honom, var övertygad om att han hade släckt Allahs ljus och begravt Profetens budskap för evigt. När Al Zahraas dotter inledde sitt berömda tal i Yazids palats så tände hon en eld som aldrig någonsin kommer att släckas. En eld som kommer att brinna tills dess att Imam Husseins gudomliga verk slutförs av vår Efterlängtade Räddare: Hadhrat Sahib al Amr, Al Imam Al Mehdi (aj)
På den femte dagen av sorgens månad Safar, då dör Imam Husseins (as) lilla ängel Ruqaya (as) av skräck och sorg. Hennes vackra lilla hjärta kunde inte tåla mer…
Hon hade sett sina bröder och familj mördas, hennes lilla kropp bar märken av slag och piskrapp. Hennes gudomliga små fötter hade svullnat av Karbalas brinnande stekheta sand. I Damaskus sorgliga fallfärdiga ruckel hade hon drömt om sin älskade pappa om nätterna. Hon frågade honom: Älskade far, Ya Hussein. Var är du? Har du rest bort och lämnat oss? Kom tillbaka till mig snälla pappa…
Hon fick en sista stund med sin älskade far i drömmarnas värld men hon vaknade upp snyftande och ledsen. När kvinnorna hörde hennes ord steg ljudet av sorg och klagosång.
Odjuren, Al Kafiron, var inte nöjda med all smärta och lidande och sår de satt Fatimat al Zahraas (as) hjärta.
Yazid al Laeen sände in Hadhrat Imam Husseins huvud. När den lilla flickan såg sin älskade fader skrek hon till, hon kysste och kramade honom, sen tog hon sitt sista andetag…

Av Zeina Mourtada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *