Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dua för att söka förlåtelse -Imam Ali (as)

Bissmillah Alrahman Alrahim
I Allahs namn den barmhärtiga förbarmaren

O Allah, jag söker förlåtelse för de handlingar som jag har upprepat efter jag bett om nåd för och ångrat inför dig de handlingar som var avsedda för dig, och trots avsikten om nåd ändrades jag inte för dig. Och jag söker Din förlåtelse för de gåvor som skänkts för din lydnad men som jag använde för olydnad, jag ångrar det för att det finns ingen annan än Allah, han är den levande. Den existerande, känner till det osynliga och närvarande överallt. Jag söker förlåtelse för alla de synder som jag har begått och alla de synder som jag har för avsikt att göra. O Allah skänk mig komplett visdom, en stabil beslutsamhet, rent hjärta, full visdom, tydlig etik, alla de ting som är till min fördel och inte skadliga för mig. O den som är mest välsignad av din nåd.

Upprepa sedan 5 ggr: ”O ge mig allt detta och vänd det inte mot mig med din Barmhärtighet. O du nåderika och barmhärtiga”

 

“ALLAHUMMA INNEE ASTAGHFIRUKA LIKULLI D’AMBIN JARAA BIHEE I’LMUKA FIYYA WA A’LAYYA ILAA AAKHIRI U’MREE BI-JAMEE-I D’UNOOBEE LI-AWWALIHAA WA AAKHIRIHAA WA A’MADIHAA WA KHAT A-IHAA WA QALEELIHAA WA KATHEERIHAA WA DAQEEQIHAA WA JALEELIHAA WA QADEEMIHAA WA H’ADEETHIHAA WA SIRRIHAA WA A’LAANIYATIHAA WA JAMEE-I MAA ANAA MUD’NIBUHOO WA ATOOBU ILAYKA WA AS-ALUKA AN TUS’ALLIYA A’LAA MUH’AMMADIN WA AALI MUH’AMMADIN WA AN TAGHFIRA LEE JAMEE-A, MAA AH’S’AYTU MIM MAZ’AALIMIL I’BAADI QIBALEE FA-INNA LI-IBAADIKA A’LAYYA H’UQOOQAN WA ANAA MURTAHINUM BIHAA TAGHFIRUHAA KAYFA SHI-TA WA ANNAA SHIA-TA YAA ARH’AMAR RAAH’IMEEN”

 

-Imam Ali (as)
Bön nr 18, Dua för förlåtelse, Al-Sahifa e Alaviya

Arabiska
في الاستغفار أيضا

اللهم إني أستغفرك , مما تُبت إليك منه , ثم عُدت فيه. وأستغفرك لما أردت به وجهك , فخالطني فيه ما ليس لك. وأستغفرك للنعم التي مننت بها عليّ , فتقوّيت بها على معاصيك. أستغفر الله الذي لا إله إلا هو الحيّ القيوم , عالم الغيب والشهادة الرحمن الرحيم , لكل ذنب أذنبته , ولكل معصية ارتكبتها. اللهم ارزقني عقلاً كاملاً , وعزماً ثاقباً(1) ولُبّاً راجحاً(2) , وقلباً زكيّاً , وعِلماً كثيراً وأدباً بارعاً , واجعل ذلك كله لي , ولا تجعله عليّ برحمتك يا أرحم الراحمين.

Dua nr 3
http://www.alseraj.net/3/index2.shtml?1&10&71&77&80

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *