Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mannen som bestämde sig för att rädda katten

Mannen som bestämde sig för att rädda katten

Han sträckte ut sin hand, för att nå katten men katten rev honom och han drog tillbaka sin hand i smärta. Han gav dock inte upp, än en gång räckte han ut sin hand för att få tag i katten, för att försöka rädda katten, men återigen drog han tillbaka sin hand då katten rev honom igen. Återigen en tredje gång, försökte han nå katten, och återigen rev katten hans hand. En man som stod i närheten och tittade på, skrek till honom och frågade: ”Åh vise man, har du inte lärt dig din läxa första eller andra gången och nu försöker du en tredje gång?”

Den vise mannen brydde sig inte om utskällnigen han fick av den förbipasserande, och fortsatte tills han räddade katten. Sedan gick han över till mannen som hade skrikit och sade:
”Åh min son, det är i kattens natur att riva och det är i min natur att älska och visa sympati. Varför vill du att jag ska låta kattens natur vinna över min natur? Min son, behadla folk utifrån DIN egen natur, inte utifrån DERAS natur; spelar ingen roll hur de är och vad de är, hur ofta deras agerande skadar dig och ibland sårar dig. Lyssna inte heller till alla höga röster, som skriker åt dig att lämna dina goda drag bara för att motparten inte förtjänar ditt goda beteende. När du lever för att glädja andra, Allah den allsmäktige kommer då att skänka dig personer som lever för att ge dig glädje.

Koranen: 55:60

Skulle belöningen för den som gör gott vara annat än gott

Var vacker i dina drag och hjärtan kommer att älska dig. Så ångra aldrig de ögonblick där du gav andra glädje och lycka, även om denna person inte förtjänade det.
Nog ska det vara för dig att din Herre kommer att ge dig belöning för dina goda handlingar.

”Hela religionen handlar om goda karaktärsdrag, så den som övergränser dig med goda karaktärsdrag, han övergränser dig i religionen.”

Profeten (saw) sade:

”När en person förbannar dig eller påpekar fel i dig som du inte besitter, så förbanna inte honom tillbaka, och påpeka inte hans fel som han inte besitter, för då kommer synden att falla på dig, inte på honom.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *