Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den kristne och Imam Husseins (a.s) huvud

Två historier om Kristna och Imam Husseins (as) huvud.

Historian om Imam Husseins (as) huvud och den kristna prästen:
Karavanen vandrade genom öken med törstiga, sorgsna, lidande kvinnor och barn. Imam Husseins (as) huvud vajade på ett spjut upp mot den stekheta solen. De gick förbi en stad i Syrien när en kristen präst fick syn på karavanen och frågade
”Vem är denna man ni har gjort detta mot.” Al Hussein Ibni Ali (as).
Sonen till Fatimah (as)? Dotter till Er Profet (asws)? Brast prästen i chock och färvåning . Detta är barnbarnet till eran Porfet (asws) och ni gör så mot honom. Han tiggde och bad att få ha Imam Husseins (as) huvud för bara en natt, han erbjöd alla pengar han hade på sig. Han tog med hans huvud till sitt kloster och lägger den i sin famn. Han beklagade sig sorgset för att denna heliga man hade fått gå igenom detta från dessa barbarer. Han blev förälskad i Imam Hussein efter den natten.
Imam Husseins (as) huvud och den kristna budbäraren:
Berättelse från Zayn Al Abidin (as) – Under sin färd mot syrien brukade Yazid (må gud förbanna honom) placera Imam Husseins huvud framför sig när han skulle dricka vin. En dag närvarade en budbärare till kungen från Rom på samma plats som Yazid när han satt och drack vin.
”Vems huvud är det här?” frågade budbäraren?
”Vad berör det dig om jag får fråga” svarar Yazid arrogant
”När jag återvänder till Kungen av Rom måste jag lämna en rapport på allt jag sett under min färd och jag skulle vilja berätta om detta möte med dig så vår kung också kan dela din glädje.”
”Detta är Imam Hussein (as), son till Ali Ibn abi Taleb (as)”
”Vem är hans mor?”
”Fatimah (as), dotter till Allahs budbärare (asws)”
”Ve och fasa på dig och din tro. Jag har en tro som är bättre än din. Sannerligen är min far en ättling till David och det finns många generationer mellan David och min far. Ändå ärar de kristna mig och tar del av jorden som hamnar under mina fötter som en välsignelse på grund av min far, ättling till David. Men du dödar barnbarnet till Guds budbärare (asws) trots att mellan dem finns bara en mamma.”

kristen
”Vilken religion har du!” frågar Yazid
”Har du hört historien om kyrkan i Hoof?” svarar budbäraren
”Berätta till mig om den!”
”Det finns ett hav mellan Oman och Kina som tar mer än ett år att passera. Längs vägen finns det ingen bebodd plats förutom en stad vid havet. En enormt stor stad och det finns ingen stad större än den på jorden. Både kamfer och smaragder hittas där. Dess växter är aloe och ambraträd. Staden är i händerna av de kristna och där finns det många kyrkor. Den största kyrkan av dem alla är kyrkan Hoof. I kyrkan finns det en liten guldlåda inuti ett helgedom med ett avtryck av ett hov. De tror att hovet tillhör den åsna Jesus, vår Profet, brukade rida på. De inredde området kring denna plats och åsnans avtryck med guld och sidentyg. Varje år gör kristna en pilgrimsfärd till denna plats, de går runt den, kysser den, ber sina böner till Gud den allsmäktiga. Allt detta till ett avtryck som de tror tillhör Jesus åsna. Och du dödar er Profets dotters barn?!!! Allah kommer aldrig att välsigna dig eller din tro!”
Yazid skrek ”Döda denna kristna man så att han inte skämmer ut mig i sina städer!”
Mannen tittade på honom och sade:
”Vill du döda mig?!”
”Ja!”
”Vet du att jag såg din Profet i mina drömmar inatt. Han sade till mig ”Åh du kristne. Du är en av de personer som finns i himmeln” Han fortsatte med att säga:
”Jag vittnar om att det finns ingen annan Gud än Allah och att Muhammed är hans sändebud” Han omfamnade Imam Husseins huvud, grät och kysste den tills han dödades.
Källa:(Bihàr, 45, 144)

Sammanställt av Zeina Mourtada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *