Press "Enter" to skip to content

Att ge föda till en hungrig hund

Att ge föda till en hungrig hund

En dag såg Imam al Hassan (a.s) en svart slav som hade en bit bröd framför sig. Slaven åt en bit av brödet och gav lika stor mängd till en hund som befann sig i närheten. Imamen (a.s) frågade då den svarta mannen varför han gjorde så? Slaven svarade: ”Jag skäms över att äta för mig själv medan hunden sitter där och tittar på utan att få något.” Imamen (a.s) sade då, rör dig inte från fläcken, tills jag kommer tillbaka. Al Hassan (a.s) gick då till slavens ägare och köpte honom fri, med den trädgård han jobbade i, gav slaven sin frihet och skänkte honom trädgården att jobba i och äga och leva av.

Sensmoral:
Karma eller goda ting, belönar dig för dina goda handlingar. Även en hund, förtjänar att behandlas med respekt

Bihar al Anwar 352/43, Kapitel 16, Hadith 29

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *