Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Skriv ned dina behov

Skriv ned dina behov

En man kom till Imam al Hassan (a.s) och bad honom att tillfredställa hans behov (ge honom vad han behöver). Imamen (a.s) svarade: ”Skriv ned vad du behöver och ge det till oss.” När Imamen (a.s) hade läst brevet, gav han mannen två gånger så mycket som han hade bett om. En av dem som närvarade sade då, vad för en välsignat brev. Imamen sa då:

”Det var mera välsignad för oss, för det placerade oss bland dess välgörare. Vet du inte om att ett gott dåd är ett dåd som du gör åt någon utan att någon ber om det? Men när man ger något efter att någon bett om det är ett lågt pris när du inte vanhedrar en behövande. Kanske en behövande person som hållit sig vaken på nätterna för han fruktade och hoppades och inte hade någon aning om ifall hans behov kommer tillmötesgås eller ifall han kommer bli nekad, får lite pengar med tanke på att han känner sig kränkt.”

Sensmoral:
Ge folk mera än vad de ber om, och ge dem hellre innan de ber om det eller frågar efter det, för att inte vanhedra dem och för att inte få dem att känna sig som tiggare.

Sulh al Hassan 42-43

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *