Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Zacharias och känslorna för Ahlul Bayt (a.s)

Zacharias och känslorna för Ahlul Bayt (a.s)

Det sägs att Zacharia bad till Gud att lära honom de fem heliga namnen så Allah skickade Gabriel (a.s) för att lära Zacharia. När han var deppig eller kännde djup sorg, så fick namnen Muhammed (f.v.m.h) Ali, Fatima och Hassan (a.s) honom att känna lugn i sinnet och i själen. Dock när det femte namnet, al Hussein (a.s) kom upp, så började han känna djup sorg, började gråta och skrika. Han frågade Gud om detta och svaret kom genom Gabriel (a.s), hela historien om Kerbala…

Detta är även vad första versen i surat Maryam handlar om ”Kaf-Ha-Ya-Aain-Sadd”.
Kaf: Arabiska uttalet för bokstaven i Kerbala.
Ha: Halak al Etra, arabiska för förlust av ättlingarna.
Ya: Ofullständiga för Yazid.
Aain: Fullständiga för Aatashon, arabiska för törst.
Sadd: Fullständiga, Sabroh, Arabiska för tålamod.

När Zacharia (a.s) lärde sig detta, så höll han sig för sig själv i moskén, och vägrade alla inträde till den. Han grät och skrek ut sin sorg, bad bad ännu mera. Varför, skulle du åh Herre, tortera din skapelses mästare? Så han bad för att Allah skulle skänka honom en son. Han bad Allah om att Han skulle ta honom, på ett så katastrofalt sätt, lik det som al Hussein (a.s) fick uppleva.
Resten är historia. Yahya (Johannes döparen i biblen) föddes efter 6 månaders havande, och det var samma som hände Imam al Hussein (a.s). Yahya förlorade sitt huvud, och det hände imam al Hussein (a.s) också. Bådas död begräts av himlen i 40 dagar…

Skriven av

”The Calligraphist”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *