Press "Enter" to skip to content

Imam Hassan al Askari (a.s) och den fattige poeten

Imam Hassan al Askari och den fattige poeten

Vid det Abbassidiska hovet arbetade poeten Abu Yousef, han berättar att hans liv var hårt, på det fick han ett barn och då ökade hans fattigdom, så han skrev ett brev till regeringen och bad omn hjälp, men fick ett nekande svar.

När jag blev besviken, fortsätter han, kom jag ihåg den heliga Profetens (saw) ättling, Imam Hassan al Askari (a.s) och jag begav mig till hans hus. Jag undvek dock att berätta för honom om mina problem, då jag var rädd att eftersom jag arbetade för Abbassiderna, så skulle jag inte få någon hjälp.

Jag gick runt huset en längre tid, innan jag knackade på dörren. Dörren öppnades och till min förvåning kom en vän till Imam al Hasan al Askari (a.s) ut och gav mig en påse med pengar i min hand och sade, ta dessa 400 dirhams. Min mästare (mam al Askari a.s) säger täck dina kostnader och ta hand om din nyfödde med dessa pengar. Må Allah välsigna dig och din unge. Abu Yousef fortsätter, Jag var förvånad, jag hade inte mött honom eller uppenbarat mitt dilemma. Ändå fick jag här pengar av en person jag motarbetade då jag arbetade för regimen. Jag tackade Allah för att det fanns sådana ledare i världen.

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *