Press "Enter" to skip to content

Imam Ali as vilja till sina söner

Föräldralösa är Allahs förtroende
Imam Ali as
Med att ha drabbats med slaget på huvudet av Ibn Maljam, Imam Ali gjorde sin vilja till sina söner, imamer Al-Hassan och Al-Hussein. En av de lärdomar som han lämnade för dem och därmed för alla muslimer handlade om vikten av att vara bra för föräldralös: Frukta Allah i frågor som rör föräldralösa. Sköta sin näring och glöm inte deras intressen i mitten av din. Dessa ord från Imam Ali (A) representerar ett rop på hjälp som han kallar människor att vara i ett undantagstillstånd när det gäller att ta hand om föräldralösa barn. Han kallar oss att inte låta dem äta på en dag och svälta i en annan, och inte att glömma sina intressen, vare sig när det gäller hälsa, utbildning eller någon annan social eller ekonomisk nöd. Därför måste vi ta hand om dem i varje aspekt av livet, genom att säkerställa deras värdighet och ge dem möjlighet att hitta ett jobb och ett anständigt liv, eftersom de föräldralösa är Allahs förtroende till sina tjänare. I sitt fokus på betydelsen av att ta hand om föräldralösa och om honom tills han är i stånd att försörja sig själv, Imam Ali as citerar : Vem ger en föräldralös tills han inte längre behöver honom, har Allah påbjöd att hans boning är paradiset, och som någonsin äter pengar en föräldralös kommer att vara i helvetet. Imam Ali (A) ville att samhället att axla ansvaret att ta hand om de föräldralösa. Således säker han att belöningen för denna goda gärning är stort: När du spenderar på en föräldralös och du kvalificerar honom till oberoende i den här världen, då din belöning är himlen.

Skriven av Fatima Mourtada

11402276_947247521962095_3522648507040473450_o

 

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *