Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Acceptera aldrig lönen för en vänlighet

En dag, en fattig pojke som hette Mahmoud sålde varor från dörr till dörr att betala sig igenom skolan, hittade han hade endast en mynt i sin ficka och han var hungrig. Han beslutade han skulle be om en måltid i nästa hus.

Han skämdes för att be om mat när en ung kvinna öppnade dörren. I stället för en måltid bad han om en dryck vatten. Hon tyckte han såg hungriga så förde honom ett stort glas mjölk. Han drack det långsamt, och frågade sedan: ”Hur mycket är jag skyldig dig?”

”Du inte är skyldig mig något,” svarade hon. ”Mamma har lärt oss aldrig att acceptera lönen för en vänlighet.”
Han sa… ”Då tack från mitt hjärta.”

Den lilla pojken gick din väg , han kände inte bara starkare fysiskt, men hans tro på Gud och människa var stark också. Han hade varit redo att ge upp och sluta.

Flera år senare blev den unga kvinna väldigt sjuk och hennes hälsa låg kritiskt till även hennes ekonomi va kritiskt. Läkarna kunde inte hjälpa henne , De skickade henne slutligen till den stora staden, där de kallade i specialister att studera hennes sällsynt sjukdom. Dr Mahmoud , kallades In för samråd. När han hörde namnet på den stad hon kom från, fyllt ett konstigt ljus hans ögon. Genast han steg och gick ner i korridoren av sjukhuset till hennes rum. Klädd i sin läkare klänning han gick In för att se henne. Han kände igen henne på en gång. Han gick tillbaka till samråd rum fast besluten att göra sitt bästa för att rädda hennes liv. Från den dagen gav han särskild uppmärksamhet på fallet.

Efter en lång kamp, var slaget vunnet. Dr Mahmoud begärde verksamheten kontoret att passera den slutliga räkningen till honom för godkännande. Han tittade på den och sedan skrev något på kanten och räkningen skickades till hennes rum.
Hon fruktade för att öppna den, för hon var säker på att det skulle ta resten av livet att betala för det alla. Slutligen tittade hon och något fångade hennes uppmärksamhet på sidan av räkningen.

Hon läser dessa ord… ”Betald i Full med ett glas mjölk” (undertecknad) Dr Mahmoud .

Glädjetårar översvämmade hennes ögon som hennes glada hjärta bad: ”Tack, Gud, som din kärlek har spridit sig utomlands genom människors hjärtan och händer

(Inspirerad av en annan historia )

Skriven av Fatima Mourtada

10710396_948508048502709_1489182909133687496_o

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.