Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Den fattigas rikedom

Hamid och Salem var grannar.
Hamid var en fattig bonde, Salem
var en hyresvärd.

Hamid brukade vara väldigt avslappnad och glad. Han brydde sig aldrig om att stänga dörrar och fönster till sitt hus på natten. Han sov alltid djupt och sund sömn om nätterna Även om han inte hade några pengar han var den fredliga och nöjde.

Salem brukade alltid vara mycket spänt. Han var mycket angelägen om att stänga dörrar och fönster till sitt hus på natten. Han kunde inte sova gott. Han var alltid orolig om att någon kanske bryta öppet hans kassaskåp och stjäla bort sina pengar. Han avundades de fredliga Hamid.

En dag, beslöt Salem att ge Hamid en låda med pengar han gick till Hamid och sa, ”titta min kära vän. Jag är välsignad med massor av rikedom. Jag finner att du lever i fattigdom. Så ta denna gåva och lev i välstånd.”

Hamid var överväldigande glad. Han var glad hela dagen. Natten kom. Hamid gick till sängs som vanligt. Men i dag, kunde han inte sova. Han gick och stängde dörrar och fönster. Han kunde fortfarande inte sova. Han började hålla å titta på lådan med pengarna i. Hela natten var han störd.

Så snart dag bröt, tog Hamid lådan med pegarna i till Salem . Han gav tillbaka lådan till Salem .
Hamid sade: ”kära vän, jag är ledsen jag ber om ursäkt , men dina pengar tog bort fred från mig. Vänligen känn med mig och ta tillbaka dina pengar.”

Moraliska: Pengar kan inte ge allt.Att lära sig att vara nöjd med vad du har och du blir alltid nöjd al hamdulillah.

(Inspirerad av en annan berättelse )

Fatima Mourtada

11416361_950672561619591_7933528013155806773_o

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.