Press "Enter" to skip to content

Salat för sista dagen i månaden Zilhajj

Bismillah Ar-rahman Ar-raheem

Allahumme salli ala Muhammed o ale Muhammed

Den sista dagen i månaden Zilhajj är sista dagen på den arabiska kalendern. Enligt vissa återberättelser som nämns av Sayyid Ibn Tawus i sin bok Iqbal Al Aamal. Rekommenderas det att be en bön som består av två rakat under denna dag och läsa en dua (finns nedan) efteråt. Det sägs att om man gör det så säger Shaytan “Ve mig! Efter all ansträngningar som jag har utövat under detta år för att vilseleda denna person har jag misslyckats med”

I denna bön som består av två rakat skall det reciteras under varje raka en gång Surat Al Fatiha, 10 gånger surat Al Tawhid och 10 gånger Ayat Al Kursi. Efter bönen är det rekommenderat att recitera denna dua:

اَللَّهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِي هٰذِهِ ٱلسَّنَةِ

Allah, för varje handling som jag har gjort under det här året

مِنْ عَمَلٍ نَهَيْتَنِي عَنْهُ وَلَمْ تَرْضَهُ

Av de handlingar du varna mig mot samt varit missnöjd med

وَنَسِيتُهُ وَلَمْ تَنْسَهُ

Som jag har glömt, men inte du

وَدَعَوْتَنِي إِلَىٰ ٱلتَّوْبَةِ بَعْدَ ٱجْتِرَائِي عَلَيْكَ

Och som du har kallat mig till att ångra efter att jag gick emot dina ord

اَللَّهُمَّ فَإِنِّي اَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَٱغْفِرْ لِي

Allah, nu ber jag om förlåtelse så (snälla) förlåt mig.

وَمَا عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ يُقَرِّبُنِي إِلَيْكَ

Och de handlingar som drog mig närmare dig

فَٱقْبَلْهُ مِنِّي وَلاَ تَقْطَعْ رَجَائِي مِنْكَ يَا كَرِيمُ

Så (snälla) acceptera de från mig och bryt inte mitt hopp på dig, du som är all-generös

Allahumme salli ala Muhammed o ale Muhammed, glöm inte oss i era duas & böner

Be First to Comment

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *