Press "Enter" to skip to content

Imam al Hussains (a.s) röda flagga och Imam al Mehdi (a.s)

Imam al-Husayns (as) röda flagga och Imam al-Mahdi (aj)

Var är den som hämnas för det spillda blodet av den som dödades i Karbala?


En gammal tradition som araberna utövade förr i tiden var att sätta en röd flagga på graven av en mördad person som ingen har hämnats dennes död. Flaggan står kvar tills man tagit hämnd för den döda. 
Om man betraktar innebörden av den röda flaggan uppe på martyrernas mästares, Imam al-Husayns (as) heliga dom, så skulle man känna av Vår tids Imams (aj) närvaro vid varje sekund..

Det är Han (aj) som väntar på tillåtelsen att återvända, det är Han (aj) som sörjer sin farfader varje morgon och kväll, då Han (aj) säger:

’Sannerligen kommer jag att gråta över dig morgon och kväll, och jag kommer att gråta för dig blod istället för tårar.. Tills jag dör i tragedins lidelse, och kvävas av sorg..’

Så säg mig, förtjänar inte denna heliga skapelse (aj), att vi ständigt ber för påskyndadet av hans återkomst? Att sörja med honom varje morgon och kväll?
Ya Mahdi, med skam i hjärtat ropar jag efter dig, Ya Mahdi adrikna, och vem är jag som får ropa på dig? Vem är jag som har chansen att få leva på samma jord som du lever på?

Ya Imam a-Zaman, jag lever i sorg över att du är på samma jord som jag är på utan att få äran att höra eller se dig.

O min mawla, alla som levde under samma tid som dina fäder, kunde söka sig till dem (as). Sitta med dem, höra dem och tala med dem (as).

O Imam, hur kan jag få tala med dig när jag behöver dig? Hur kan jag komma i kontakt med dig när mitt hjärta längtar efter dig? O Imam, kommer jag någonsin få äran att se en skymt av dig? Och kommer jag få äran att hämnas vid din sida för martyrernas herre (as)?

röd flagga

Ya Mahdi, Ya Mahdi, Ya Mahdi!

Tamadher al Saaid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *