Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Är du med Hussain eller ?

Av Tamadher al Said

 

År 1991 inträdde militärstyrkorna Karbala under Sha’aban revolutionen och saddamisterna hade beskjutit Imam Husseins kupol. Förstörelsen hade brett ut sig överallt och liken låg under ruiner samtidigt som pansarvagnarna körde ihjäl allt i rörelse och poliserna drog med sig de unga männen till döden.

En äldre man som befann sig bland de utdrivna unga männen berättar:

-Vi var var på väg till öknen utanför Karbala när vi stötte på andra styrkor som tog oss till en mindre väg. Där tog de ner oss till ett dalliknande ställe där vi fick möta mördaren Hussein Kamil (samma man som ställde sig inför Imam al-Husayns grav och sa Jag är Husayn och du är Husayn). Vid åsynen av denna man insåg vi att slutet för oss var nära. Han såg förnedrande på oss och vi fäste blicken på marken för att undvika att åskåda hans fula ansikte men hans fula ord och arga sinne tvingade oss att se på honom.

Vid varje sekund som gick tänkte vi att han närsomhelst skulle beordra vår beskjutning och vid varje sekund upprepade vi trosbekännelsen. Till slut sade han:

Vem av er är med Saddam Hussein och vem av er är med al-Husayn?

Vi frös till is när vi fick höra denna jämförelse samtidigt som ett tiotal gevär riktades mot oss. Betänketiden dröjde inte länge innan en ung man i 16års åldern ställde sig upp och sa med en modig röst:

’Jag är med al-Husayn (as).’ Mördaren beordrade killen att gå och ställa sig på utsedd plats. En förskräckt tystnad rådde över oss innan mördaren höjde sitt gevär och tömde patronen mot den unga mannen.

Återigen vände sig mördaren mot oss och ställde samma fråga igen: Vem av er är med Saddam Hussein och vem av er är med al-Husayn?! Då ställde sig en ung man i samma ålder och sade stolt: Jag är med al-Husayn as. Mördaren beordrade att han skulle gå och ställa sig vid kadavret. (Självfallet menade han den första martyren). Den unga mannen tog stadiga steg påväg till martyren när mördaren snabbt började skjuta ihjäl mannen, han föll ner i badande i sitt eget blod innan han kom fram till avsedd plats.

Mördaren Hussein Kamil kunde inte dölja hans förskräckta själ och han var snabb nog att beordra alla att gå sin väg samtidigt som han kastade ur sig de fulaste och grymmaste glåpord mot oss. Vi kunde inte tro det som precis hade hänt, vi ställde oss upp snabbt fyllda av rädsla påväg därifrån samtidigt som vi noga betraktade martyrernas ansikten.

Vi fortsatte vår väg hem, vi kände oss som Saddams anhängare pga vår feghet och rädsla.

Under natten när jag somnade fick jag se Imam al-Husayn (as) komma med martyrer på vita hästar bakom sig. Då stannade Imam Husayn vid den andra martyren och bar upp honom till sin häst, sedan tilltalade han martyrerna och sa: Denna martyr begravs med mig och den första martyren begravs med martyrerna.

Då frågades Imam Husayn varför begravs de olika när båda dog i Allahs namn? Imamen as svarade:

Det stämmer att båda dog för Allah, men den andra martyren såg döden med sina ögon och sedan sa Jag är med al-Husayn as.

Labayka Ya Husein!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.