Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam al Hussains huvud reciterar Koranen

Hussains (a.s) huvud och koranrecitationen

Imam al Hussains (a.s) huvud hade kapats av. Man satte det heliga huvudet på ett spjut och paraderade det när man förde hans heliga familj, från plats till plats. Så behandlade Muawiyas och Abu Sufyans ättlingar den heliga Profetens (saw) barnbarn, allt för att hämnas att de hade förlorat kriget mot islam. En berättelse om Imam al Hussains (a.s) huvud är att det reciterade Koranen.

Zaid bin Arqam har förmedlat:

”Jag var i ett rum i mitt hem när Imam al Hussains (a.s) huvud anlände (till vår stad) och fördes förbi mitt hus. När jag gick ut så såg jag huvudet recitera: ” ANSER du att berättelsen om [de unga] männen i grottan och [deras sysslande med] Skrifterna är särskilt märklig bland [alla] Våra budskap? ”

Koranen 18:9

Zaid säger, att han vände sig till huvudet och sade:

”Oh Profetens son! Din recitation (av Koranen) i detta tillstånd är det största av under!” (kitab al Irshad)
Såsom återberättat av Ibn Shahar Ashoob i hans Manaqib ale Abi Talib, så var de andra verserna som Imamen (a.s) hördes recitera efter hans martyrdöd, och medan hans huvud fördes runt på ett spjut, var:

Vi skall låta dig höra den sanna berättelsen om dem: De var unga män som hade en [fast] tro på sin Herre, och Vi stärkte deras vilja att låta sig ledas på rätt väg

(Koranen 18:13)

Men [så uppträder] inte de troende som lever rättskaffens och ständigt anropar Gud och som försvarar sig när de blivit föremål för [hätska och hånfulla] angrepp. Och de som har gjort sig skyldiga till [dessa] orättmätiga angrepp skall [snart] få se vilken vändning deras liv kommer att ta!

(Koranen 26:227)

Och om de tror på det som är föremål för er tro, då har de i sanning funnit rätt väg; men om de vänder om [och går en annan väg], då är de söndrare och sektbildare och Gud skall skydda dig mot dem. Han är Den som hör allt, vet allt.

(Koranen 2:137)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *