Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Små synder?

Små synder

En gång så slog Profeten (saw) läger på ett ställe i öknen, utan någon som helst grönska. Han (saw) bad sina följeslagare att hitta pinnar. Alla sa dem, att de var på en plats, där det inte fanns några pinnar. Då uppmanade han dem att samla kvistar. Efter mycket sökande hittade hans följeslagare ett litet antal kvistar. De samlade dem och lade dem framför Profeten (saw).

Då sa Profeten (saw):

“Vet ni, även synder samlas på det här viset! Även om vi inte känner till våra små synder, och kanske glömmer bort dem efter ett tag, men när de samlas på en hög, blir de till en stor hög. Om vi räknade upp alla våra synder, så skulle de uppnå oändliga höjder. Därför är det svårt att be om Tawbah (förlåtelse) för synder som vi ser som små, för vi glömmer bort dem och tar dem för givet. Därför sa Imam Ali (a.s):

“Den största synden är den, som förövaren anser är den minsta.”

Som Shaik Saadi sade, den kända persiska poeten:

En ökning droppe för droppe, gör en ström,

en ökning av ström på ström, gör ett hav..

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *