Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Irak – Syrien och hur media vinklar

’Fugitive’ Iraqi VP arrives in Saudi Arabia – Middle East – Al Jazeera English.

En efterlyst politiker från Irak, Tariq Hashemi, flyer undan rättvisan till kurderna i norra Irak, som ser det som en gudagåva att de kan sära på shiiter och sunniter i Irak och därmed försvaga centralregeringen – så att de kan bygga på den ”kurdiska” staten. De vägrar lämna ut Hashemi, och denne flyger sedan, som en erkänd statsman, till Qatar och nu till Saudiarabien. Inget av dessa shiahatande grupper och länder, vill lämna över honom så han kan ställas inför rätta.

Inlägg från 2012 redan då såg man hur Barzani spädde på hat och stödde Iraks fiender.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *