Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Betydelsen av As Salam Alaikum

Fred vare på dig oh Abu Adallah (Hussain a.s), Fred vare på dig oh son till Allahs budbärare, Fred vare på dig oh son till de troendes ledare (Ali a.s) och son till ledaren av arvingarna (till Profeten saw); Fred vare med dig åh Son till Fatimah (a.s), ledaren över hela universums kvinnor.

Detta är del från Ziyrat Ashura.

Den sanna betydelsen av al Salam Alakum är inte bara ett hej eller hallå eller hur mår du, som vi är vana vid att höra och säga på daglig basis, utan här har det en mycket djupare betydelse. Finns faktiskt tre betydelser för denna hälsning:

  1. As Salam, som vi känner till, är även ett av Allahs namn. Så när vi säger As Salam alaykum, så säger typ, Allahs lugn och fred vare på er, så Han må skydda er.
  2. As Salam betyder även underkastelse och att ge sig. Så när vi säger As Salam Alaikum, så säger vi egentligen att vi underkastar oss till vad du vill att vi ska göra (så länge det inte strider mot Sharia).
  3. As Salam är även en annan betydelse för skydd. Så när vi hälsar nån med As Salam Alaikum så ger vi dem en garanti på att de är skyddade från det onda vi kanske skulle ha kunnat göra mot dem och att vi inte kommer skada dem spirituellt eller fysiskt. Så vi kommer inte skada dem med våra händer men även att vi inte kommer smäda dem eller baktala dem med vår tunga.

Så när vi säger till Abi Abdullah (a.s) As Salam Alaika ya Abaa Abdullah, så säger vi må Allahs lugn skänkas dig och att vi underkastar oss hans budskap och hans mission, vad han än må befaller oss om. Vidare säger vi att vi inte ska göra en enda ond sak, vare sig fysiskt eller verbalt. Vi kommer inte såra Imamens (a.s) känslor.

Så vi lovar Imamen (a.s) att vi inte kommer bryta mot Allahs lagar, då Imamen (a.s) såras när han ser oss missköta oss och bryta mot Allahs lagar. Han gav sitt liv för att skydda Allahs lagar och så ska vi såra honom genom att bryta mot dem?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.